Salta al contingut principal

Un total de 48 països i territoris impulsen el nou estàndard d'intercanvi d'informació sobre criptoactivos per a 2027

Un total de 48 països i jurisdiccions de tot el món, entre els quals es troba Espanya, s'han compromès a treballar per a l'aplicació del nou estàndard internacional d'intercanvi automàtic d'informació entre autoritats fiscals competents sobre criptoactivos per a l'any 2027.

Aquest nou estàndard és conegut com el Marco de Comunicació d'Informació sobre Criptoactivos (CARF) i la modificació de l'Estàndard Comú de Comunicació d'Informació (CRS), tal com van ser aprovats per l'OCDE.

El CARF, que preveu l'intercanvi automàtic d'informació fiscal sobre les transaccions en criptoactivos de forma estandarditzada, ha estat dissenyat per garantir la transparència fiscal al món davant el ràpid desenvolupament i creixement del mercat de criptoactivos.

L'intercanvi d'informació és una eina clau en la prevenció i lluita contra el frau i l'evasió fiscal, basat en l'obtenció i explotació eficient d'informació amb transcendència tributària.

Mitjançant aquesta declaració, les jurisdiccions signatàries de l'Estàndard Comú de Comunicació d'Informació (CRS) es comprometen també a posar en marxa les modificacions del CRS acordades per l'OCDE d'acord amb el calendari previst per a la implementació del CARF.

Llistat

Els 48 països i jurisdiccions que s'han compromès amb la signatura de la declaració conjunta sobre criptoactivos són els següents: Alemanya Armènia, Austràlia, Àustria, Barbados, Bèlgica, Belize, el Brasil, Bulgària, el Canadà, Xile, Xipre, Corea, Croàcia, Dinamarca, Eslovàquia, Eslovènia, Espanya, els Estats Units d'Amèrica, Estònia, Finlàndia, França, Grècia, Hongria, Irlanda, Islàndia, Itàlia, el Japó, Liechtenstein, Lituània, Luxemburg, Malta, Mèxic, Noruega, els Països Baixos, Portugal, Rumania, el Regne Unit, República Txeca, Singapur, Sud-àfrica, Suècia, Suïssa; Dependències de la Corona del Regne Unit de Guernsey, Illa de Man i Jersey; i els Territoris d'Ultramar del Regne Unit d'Illes Caiman i Gibraltar.

Enllaços a la declaració conjunta per a la ràpida posada en funcionament del CARF (en espanyol i en anglès):

Compromís conjunt per a la implementació del CARF: versió castellana. Novembre 2023

Collective engagement to implement the Crypto-Asset Reporting Framework (CARF): english versió. November 2023