Salta al contingut principal

Nou sistema electrònic de segellat dels Documents Electrònics de Reemborsament (DER) per als viatgers amb residència a les Illes Canàries

Amb data 6 de setembre de 2022 s'ha implantat un nou procediment per al visat per mitjans electrònics dels Documents Electrònics de Reemborsament (DER) en els que figuri que el viatger és resident a les Illes Canàries.

El procediment pot resumir-se en 3 passos:

1r Segellat del DER en el port/aeroport d'entrada:

En arribar a les Illes Canàries, el viatger haurà de presentar els béns adquirits  a la Península o a les Illes Balears  i el DER en l'oficina corresponent de la Duana/Resguard fiscal, de l'aeroport/port d'entrada. El funcionari, després de comprovar la seva identitat i les mercaderies documentades en el DER, procedirà al segellat manual d'aquest document, deixant constància de la data d'entrada.

2a Liquidació del IGIC.

La devolució de l'IVA en règim de viatgers queda subjecta a la prèvia liquidació del IGIC. El viatger haurà de declarar la importació dels béns a l'efecte del IGIC a través del model 040, havent d'adjuntar-se a aquella declaració el DER, que haurà estat prèviament segellat per la Duana. L'Agència Tributària Canària (ATC) comprovarà aquell segellat abans de dictar la liquidació del IGIC corresponent, podent reconèixer, si escau, el dret a qualsevol tipus d'exempció o franquícia.

3r Segellat digital del DER per part de la duana.

Posteriorment, l'ATC enviarà periòdicament la relació dels DER i les liquidacions IGIC girades per les importacions de viatgers perquè, des de la Duana, es procedeixi al segellat digital dels DER