13.2 APP - Cl@ve PIN

Aplicació gratuïta per a dispositius mòbils intel·ligents (smartphones i tauletes) amb sistemes operatius iOS o Android.“Cl@ve PIN” és un sistema d'autenticació i signatura electrònica no avançada.

Pantalla:APP Clau PIN

Per poder utilitzar l'aplicació, es necessita el registre previ en el sistema Cl@ve PIN.Si no s'està registrat i s'intenta activar l'aplicació mòbil amb un NIF/NIE, l'aplicació ho detectarà i mostrarà l'esmentat web de registre.

Cl@ve és un sistema que permet a les persones físiques identificar-se davant de l'Administració mitjançant claus concertades.Es tracta d'una plataforma comuna per a la identificació, autenticació i signatura electrònica.Està basat en l'ús d'una clau triada per l'usuari i un PIN comunicat directament a la pantalla del seu dispositiu.

Aquesta aplicació permet una vegada introduïdes les dades per primera vegada, que els mateixos quedin gravats de forma permanent.Per tant, es pot obtenir el PIN, fàcil, àgilment i de manera immediata.La seva validesa és limitada en el temps, la qual cosa fa que sigui més segur.

Activada l'aplicació al dispositiu mòbil les peticions de PIN són molt senzilles i il·limitades.

Quan es descarrega l'aplicació se sol·liciten els següents permisos:

• Accés a internet i comprovació estat de la xarxa:per comprovar que es pot accedir als servidors corresponents per prestar el servei adequadament.

• Cambra:per a l'escaneig del codi QR de les cartes d'invitació.

• Llanterna:per escanejar codis QR en condicions de baixa il·luminació.

• Vibració:vibracions en prémer les tecles.

• Estat del telèfon:per associar el dispositiu amb el NIF i mantenir la política de nombre màxim de dispositius.

• Google Play Services:per fer ús de les notificacions push de google.

Enllaci a fullets la seguretat és Cl@ve