Saltar al contingut principal

L'Agència Tributària aclareix que l'atenció als contribuents es desenvolupa amb absoluta normalitat en totes les seves Administracions

Madrid 19 de juny

L'atenció als contribuents es desenvolupa amb absoluta normalitat en totes les Administracions de l'Agència Tributària i no es registra cap tipus d'incidència significativa.L'Agència Tributària desmenteix així que hi hagi una situació de col·lapse a les seves oficines i torna a advertir de la greu irresponsabilitat de transmetre a l'opinió pública informacions no veraces sobre el desenvolupament de la campanya de renda.

Respecto al servei de cita prèvia i a possibles revisions d'esborranys l'Agència Tributària aclareix que:

.  L'assistència a través de la cita prèvia en aquesta campanya de renda s'ha desenvolupat amb normalitat des de principis de maig.La majoria dels contribuents que es beneficien d'aquest servei ja han sol·licitat la seva cita.Es preveu atendre tres milions de ciutadans.

.  A falta d'11 dies per al tancament de la campanya encara queden disponibles 85.000 cites.Els contribuents que encara no hagin sol·licitat la seva cita podran fer-ho fins al dia 27.

.  Del 19 al 30 de juny hi ha més de 440.000 cites prèvies concedides.

.  El contribuent podrà presentar la seva declaració de la renda a través de les oficines de l'Agència Tributària, a través d'Internet (mètode pel qual es presenten el 40% de les declaració) o través de les entitats financeres fins al dia 30 de juny dilluns.

La petició, enviament i confirmació d'esborranys està per sobre de la campanya de fa un any.El nombre d'incidències de rectificacions en relació amb declaració presentades és de menys d'un 2%, en la línia d'anys anteriors.