Saltar al contingut principal

L'Agència Tributària agafa 19.000 quilos d'haixix

Intervingut un veler amb més de 6.000 kgs. d'haixix a 101 milles d'Alacant amb cinc tripulants de diverses nacionalitats.En unes altres quatre operacions efectuades els últims dies a Múrcia, Girona, València i Almeria s'han agafat grans quantitats d'haixix.Des de començament d'any es porten agafades per la Duana prop de 90 tones d'haixix.

25 d'abril de 2008.Funcionaris del Departament de Duanes i Impostos Especials de l'Agència Estatal de l'Administració Tributària a bord del Patruller Somorgollaire, amb base a Alacant, han agafat a les 02:45 hores del dia d'avui un veler amb una important quantitat de droga a bord.

El veler, amb pavelló espanyol i de 16,5 metres d'eslora, denominat “BOMBOLLA”, transportava 200 farcells d'haixix, que poden assolir uns 6.000 quilos.Han estat aturats els seus cinc tripulants, dos d'ells espanyols, un marroquí i dues dones de nacionalitat russa.L'operació s'ha realitzat en aigües internacionals a una distància de 101 milles d'Alacant, després que l'objectiu sospitós fos albirat pels mitjans aeris de Vigilància Duanera en una zona freqüentada per semirígides en la ruta habitual de l'haixix.

A més, en els últims dies, funcionaris d'Aduanas han realitzat importants aprehensions de droga en col·laboració amb la Policia i la Guàrdia Civil en diferents localitzacions:

  • Múrcia.El passat dia 23 d'abril, patrullers d'Aduanas en col·laboració amb l'helicòpter amb base en San Javier i la Guàrdia Civil, van intervenir a La Manga del Mar Menor una de semirígida de 13 metres d'eslora i quatre motors carregada amb 143 farcells amb un pes de 4.460 quilograms de resina d'haixix.Hi ha 8 detinguts.
  • València . També el dia 23 d'abril, en col·laboració amb la Policia, s'ha intervingut un camió i una de semirígida amb 4.000 quilos d'haixix a Les Deveses, detenint-se a 8 persones, dos de nacionalitat cubana, un espanyol i cinc marroquins.
  • Girona.A la matinada del dia 24 d'abril, en un servei conjunt de l'Agència Tributària i el Cos Nacional de Policia es van intervenir 3.300 Kg.d'haixix i una embarcació semirígida d'alta velocitat a la zona costanera de Lloret de Mar, Girona.De moment, han estat detingudes 14 persones.
  • Almeria . En una platja de Níjar s'ha intervingut a la matinada del dia 24 d'abril un vehicle i una embarcació pneumàtica amb 1.000 quilos d'haixix en col·laboració amb la Policia.Sense detinguts.

Des de començament d'any Aduanas porta agafades unes 90 tones d'haixix, tres vegades més de l'intervingut l'any passat en el mateix període.

Presa d'imatges

El veler Burbuja, remolcat pel patruller Arao arribarà al port d'Alacant a les 18 hores del dia d'avui, 25 d'abril, atracant al moll 5 (zona Poniente, al costat del centre comercial Panoramis) on podran prendre imatges.

També serà possible prendre imatges del material agafat a Girona a les 11:30h a la Cala Giberola de Lloret de Mar.