Saltar al contingut principal

L'Agència Tributària agafa 3.600 quilos de cocaïna després d'assaltar un vaixell en alta mar

Han estat aturats els seus 15 tripulants, 12 d'ells veneçolans, 2 espanyols (gallecs) i 1 italià.L'assalt va tenir lloc unes mil milles de les Illes Canàries

2 de juny de 2008.L'Agència Tributària va agafar a la matinada de dissabte a diumenge passats 3.600 quilos de cocaïna a bord d'un vaixell de bandera veneçolana de nom “San Miguel que es trobava a unes 1.000 milles al nord-oest de les Illes Canàries.Han estat aturats els seus quinze tripulants, dotze d'ells veneçolans, dos espanyols, residents en Galícia, i un italià.El valor de la droga al mercat podia haver superat els 200 milions d'euros.

Funcionaris del Departament de Duanes i Impostos Especials de l'Agència Estatal de l'Administració Tributària, a bord del Patruller d'Operacions Especials “Petrel-I”, van assaltar el pesquer veneçolà amb base al port de Pampatar (Illa Margarida) i de 16 metres d'eslora, amb el nom de “San Miguel. A bord transportava 144 farcells de cocaïna, d'uns 25 quilos cada un, que poden assolir en total uns 3.600 quilos de cocaïna.El vaixell es troba en condicions precàries, manca de documentació i no enarborava cap pavelló en el moment de l'actuació.

L'operació ha estat desenvolupada i dirigida pel Jutjat d'Instrucció número 7 de Vigo i es va realitzar en aigües internacionals en una zona compresa entre les Illes Açores i les Illes Canàries, després que per la mediació d'organismes internacionals s'obtingués l'autorització de les autoritats de Veneçuela per a l'abordatge del vaixell, que es va efectuar sense cap incidència.

El pesquer “San Miguel, que està sent remolcat pel vaixell de Vigilància Duanera “Petrel-I”, es dirigeix al port de Vigo (Pontevedra), on els detinguts seran posats a disposició de la Jutgessa que coneix del cas i s'efectuarà el corresponent recompte i pesada de la droga intervinguda.

L'operació, de nom “Antilla”, ha estat conseqüència de les investigacions de l'Agència Tributària intensificades l'últim mes i dirigides a la identificació de mitjans de transport de cocaïna des de Sud-amèrica a Espanya.L'operació es manté oberta a Galícia amb diversos registres en les últimes hores.

El vaixell “Petrel-I” arribarà al port de Vigo dijous dia 5 a les 12:00h del matí, amb la droga agafada i el vaixell capturat.Els mitjans que estiguin interessats podran prendre imatges de l'arribada i descàrrega de la droga, així com declaració dels responsables de l'Agència Tributària.