Saltar al contingut principal

L'Agència Tributària agafa 3.800 Quilos de resina d'haixix.

Funcionaris del Departament de Duanes i Impostos Especials de l'Agència Estatal de l'Administració Tributària han culminat, després d'una llarga investigació, una important operació contra el trànsit il·lícit de drogues amb destinació a la Unió Europea.

Sobre les 07:30 hores del dia 2 d'agost el Patruller de Vigilància Duanera “SACRE”, amb base a la Corunya, va localitzar en aigües internacionals el veler de nom “SUCRIJAMA”, procedint al seu abordatge, que es va efectuar per sorpresa i sense cap incident, que transportava una important quantitat de droga a bord.

El veler, amb bandera del Regne d'Holanda i de 16,5 metres d'eslora, denominat “SUCRIJAMA”, s'estima transporta uns 127 farcells de resina d'haixix, que poden assolir uns 3.800 quilos de l'esmentada droga.L'operació s'ha realitzat en aigües internacionals a unes de 300 milles a l'oest de la Corunya.

Han estat detinguts els tres tripulants del veler, tots ells de nacionalitat holandesa, que responen a les inicials H.V.D.K., P.S., i E.R.M.

El veler “SUCRIJAMA” aquesta sent escortat al port de la Corunya pel Patruller “SACRE”, on aquesta previst arribin al voltant de les 10:00 h. d'avui.

Tant la substància estupefaent, com l'embarcació intervinguda i les persones detingudes seran posats a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de Guàrdia de la Corunya.

En aquesta operació la Direcció Adjunta de Vigilància Duanera ha comptat amb la col·laboració i el suport del Centre d'Intel·ligència contra Crim Organitzat (C.I.C.O.), que ha facilitat l'obtenció de l'autorització de les autoritats competents del Regne d'Holanda.

Se serà en disposició de facilitar imatges de l'actuació al voltant de les 12:00 h. al moll Trasatlánticos del port de la Corunya.