Saltar al contingut principal

L'Agència Tributària confisca 500.000 paquets de tabac de contraban, presumptament falsificat, a Leganés (Madrid):

.  L'actuació és conseqüència de l'“Operació Primavera”, dirigida al control d'activitats en naus i magatzems de poligonos comercials i industrials.

.  Han resultat detinguts dos ciutadans d'origen bulgaro.

Madrid, 5 d'agost de 2.008.Funcionaris del Departament de Duanes i Impostos Especials de l'Agència Estatal d'Administració Tributària, han culminat una important operació contra el contraban de tabac a Madrid.

Divendres passat 1 d'agost i en el desenvolupament de la denominada “Operació Primavera” en el Polígon Industrial de Prat Overa del municipi madrileny de Leganés, va ser detectada la descàrrega del contenidor MSKU0086144, que procedent de Yantina (Xina) havien entrat a Espanya pel port de Màlaga, declarant transportar peces de vestir, mercaderia aquesta utilitzada com a tapadora o camuflatge del tabac de contraban.

Després d'unes primeres files de caixes que contenien peces de vestir i material esportiu, van aparèixer 500.000 paquets de tabac de contraban, d'una coneguda marca comercial, presumptament falsificat, el valor del qual al mercat ascendiria a més de milió i mig d'euros.

Com a resultat d'aquestes actuacions van ser detinguts dos individus de nacionalitat búlgara que responen a les inicials G.N. i B.K. als quals se'ls imputen presumptes delictes de contraban i relatius a la propietat intel·lectual i industrial.Tot l'actuat, els gèneres intervinguts i les persones detingudes han estat posades a disposició del Jutjat d'instrucció núm. 1 de Leganés, continuant-se amb les investigacions.

En l'operació han participat funcionaris de la Direcció Adjunta de Vigilància Duanera (Departament de Duanes) adscrits a la Unitat Regional Operativa de Madrid.

Madrid, 5 d'agost de 2008