Saltar al contingut principal

L'Agència Tributària agafa 3.000 quilos d'haixix a la província de Sevilla

L'operació és conseqüència del dispositiu especial de control realitzat per Vigilància Duanera a Andalusia

22 de juny 2009 . L'Agència Tributària va agafar 3.000 quilograms d'haixix el passat dia 14 en una operació contra el narcotràfic duta a terme per funcionaris de Vigilància Duanera de Cadis.

L'operació, denominada “Medusa”, se'n va iniciar la tarda del dia 14 de juny quan un dispositiu de vigilància va detectar una embarcació del tipus pneumàtica semirígida, de 8 metres d'eslora i dotada de 3 motors, que navegava amb rumb cap a les costes de Sanlúcar de Barrameda (Cadis).A la nit, l'objectiu vigilat es va dirigir cap a la desembocadura del riu Guadalquivir començant a navegar riu a dalt.

Cap a la una de la matinada del dia 15 de juny, l'embarcació contrabandista va embarrancar a l'altura de la localitat sevillana de Puebla del Río i es va decidir intervenir de forma simultània per mar i aire.

L'operació va suposar la confiscació d'una important partida de droga que, després d'un recompte exhaustiu, va llançar un pes de 3.000 quilos de resina d'haixix, distribuïts a 100 farcells de similars característiques.Els presumptes narcotraficants van aconseguir fugir, encara que la investigació continua oberta, per la qual cosa no es descarta que es produeixi alguna detenció en les pròximes hores.Tant la droga com l'embarcació intervinguda, han passat a disposició del Jutjat de Coria del Río (Sevilla), en funcions de guàrdia.

L'operació “Medusa” forma part d'un dispositiu especial de vigilància desenvolupat per funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària, que té per objecte lluitar contra el contraban de mercaderies sensibles i el narcotràfic.