Saltar al contingut principal

L'Agència Tributària intervé més de 4.500 quilos d'haixix a Múrcia

Nou cop al narcotràfic.En l'operació van intervenir mitjans aeris i navals de l'Agència Tributària.L'operació continua oberta i es compta amb la col·laboració de la Guàrdia Civil.

8 de maig de 2009.L'Agència Tributària va agafar en la nit del 7de maig més de 4.500 quilos d'haixix que es trobaven a bord d'una llanxa planadora que s'aproximava a descarregar a la costa murciana en les proximitats de Cap de Pals.L'operació es va realitzar gràcies a les investigacions del Servei Central d'Investigació de Vigilància Duanera i que gracias al servei d'observació aèria es va culminar quan les embarcacions “Somorgollaire” i “Cormorà” van procedir a l'assalt de l'embarcació sospitosa.

En total van ser agafats uns 4.500 Quilos d'haixix a la zona de Cal Blanque, aproximadament on comença Cabo Palos;una zona molt abrupta, sense accessos per carretera, on es necessita molt personal per treure els farcells a braç.S'ha intervingut una pneumàtica de 13 metres d'eslora, amb quatre motors de 250 CV i dos vehicles d'alta gamma;de moment hi ha sis detinguts estrangers.

L'operatiu segueix obert amb intervenció de la Guàrdia Civil (helicòpter i patrulles terrestres) per la qual cosa es produiran noves detencions en les pròximes hores..

L'embarcació “Somorgollaire” torna en aquests moments a la seva base a Alacant i el “Cormorà” a la seva base de Cartagena.Amb aquesta nova aprehensió es confirma el l'eficàcia de l'orientació cap a actuacions d'investigació de trames complexes de narcotràfic que es complementen amb investigacions de blanqueig de diner de les principals xarxes del narcotràfic a Espanya.

L'Agència Tributària considera fonamental la investigació en la lluita contra el narcotràfic, i és en aquest aspecte en què incideix de manera molt important amb l'enfocament posat en la resposta ràpida operacional que complementi l'anàlisi de risc, investigació i control del transport de mercaderies per diferents vies.