Salta al contingut principal

Constitució del fòrum d'associacions i col·legis de professionals tributaris

Pretén millorar la relació entre l'administració tributària i els contribuents mitjançant la transparència i la cooperació

El director general de l'Agència Tributària, Juan Manuel López-Carbajo, ha presidit avui la constitució del fòrum d'associacions i col·legis professionals tributaris, que s'ha creat per millorar la relació entre l'administració tributària i els contribuents mitjançant la transparència i la cooperació. En aquesta primera trobada s'han aprovat les normes de funcionament del fòrum i s'ha constituït un grup de treball sobre “Impuls de la col·laboració social en l'aplicació dels tributs”.

El fòrum estableix com objectius augmentar la seguretat jurídica dels contribuents, aprofundir en el coneixement mutu en un marc de transparència i rigor, i difondre les novetats i els criteris d'actuació de l'Agència Tributària.

També es pretén millorar l'aplicació del sistema tributari reduint les càrregues fiscals i fomentant l'ús de l'administració electrònica. És d'especial importància l'èmfasi en la millora de la prevenció i lluita contra el frau de forma col·laborativa, buscant solucions a les pràctiques fraudulentes en els diferents sectors econòmics, així com el foment del rebuig social del frau fiscal.


Les conclusions i resultats del fòrum es donaran a conèixer a través de la pàgina web de l'Agència Tributària. Per part de l'administració tributària també formen part del fòrum els titulars dels diferents departaments.

ASSOCIACIONS I COL·LEGIS PROFESSIONALS PARTICIPANTS

- Associació Espanyola d'Assessors Fiscals (AEDAF).
- Gabinet de Gestors Administratius i Assessors Fiscals (GESAF).
- Consell General de l'Advocacia Espanyola.
- Registre d'Economistes Assessors Fiscals (pertanyent al Consell General de Col·legi d'Economistes d'Espanya).
- Associació Professional d'Experts Comptables i Tributaris d'Espanya.
- Federació Espanyola d'Associacions Professionals de Tècnics Tributaris i Assessors Fiscals.
- Registre General d'Assessors Fiscals (pertanyent al Consell Superior de Col·legis Oficials de Titulats Mercantils i Empresarials).
- Consell General de Col·legis Oficials de Gestors Administratius.
- Consell General dels Col·legis d'agents i comissionistes de duanes.
- Consell General de Col·legis Oficials de Graduats Socials d'Espanya.