Salta al contingut principal

L'Agència Tributària adverteix d'un intent de frau tipus 'phishing' a través d'Internet

  • L'engany fa referència a un supòsit reemborsament d'un impost i suplanta la imatge de l'Agència Tributària

26 de setembre de 2013.- L'Agència Tributària ha detectat un enviament de comunicacions per correu electrònic en el que, suplantant la seva identitat i imatge, s'indica que: “Després de l'últim càlcul sobre les activitats fiscals hem decidit que li correspon un reemborsament de l'impost en valor de 384,56 euros. Per rebre aquest reemborsament, completar i manar el formulari de l'impost per retornar ”.

Posteriorment, se sol·licita l'accés a un enllaç que porta a una direcció en la que se suplanta novament la identitat i imatge de l'Agència Tributària i se sol·licita l'enviament del nombre de DNI, NIF o passaport, i la data de naixement. En la següent pantalla se sol·liciten números i claus d'una targeta de crèdit.

L'enviament d'aquests correus fraudulents, coneguts com ‘phishing’, va ser detectat a primera hora del matí d'avui gràcies a la col·laboració dels internautes, que es van posar en contacte amb els serveis d'informació de l'Agència Tributària. Ja s'han pres les mesures necessàries per perseguir aquest intent de frau, anar bloquejant les pàgines que intenten suplantar la imatge de l'Agència i impedir que els servidors vinculats amb el frau puguin rebre les dades de contribuents.

L'Agència Tributària recorda que mai sol·licita per correu electrònica informació confidencial, econòmica o personal, ni números de compte, ni números de targeta dels contribuents.

La primera mesura per combatre la ‘phishing’ és la prevenció dels usuaris davant comunicacions sospitoses que incloguin la petició de dades bancàries. Resulta molt convenient que el ciutadà que tingui coneixement d'un cas de ‘phishing’ rebut per correu electrònic remeti a l'Agència Tributària el correu original perquè sigui possible l'anàlisi de la corresponent adreça web. L'Agència Tributària agraeix la col·laboració ciutadana per informar d'aquest tipus de fraus.