Saltar al contingut principal

L'Agència Tributària desmantella a Pontevedra una trama de blanqueig de capitals procedents del narcotràfic

Operació ‘Cigne’

  • Detingudes 8 persones, embargats els seus immobles i vehicles i bloquejats els seus comptes bancaris 
  • Els capitals blanquejats es valoren en 4 milions d'euros 

05 de juny de 2013.- l'Agència Tributària va desmantellar ahir, 4 de juny, una trama de blanqueig de capitals procedents del narcotràfic que s'ha saldat amb la detenció de 8 d'implicats i la realització de 5 escorcolls en els municipis de Pontevedra de Vilanova de Arousa i Poio.

En l'operació, denominada operació ‘Cigne’ s'ha procedit al bloqueig de comptes bancaris dels detinguts, així com a l'embargament de tots els seus béns immobles i vehicles.

Els detinguts, pertanyents a un grup familiar amb diversos membres amb antecedents per narcotràfic, passaran a partir d'avui a disposició judicial.

Durant les investigacions, de diversos mesos de durada, es van analitzar els moviments patrimonials dels investigats des de l'any 1993, descobrint-se importants inversions patrimonials d'origen desconegut en la compra de diversos vaixells i llicències de pesca i la constitució de diverses societats per ocultar la procedència dels béns.Les societats constituïdes amb aquesta finalitat tenien domicilis al Regne Unit i Belize.

Amb els guanys obtinguts presumiblement de l'activitat de tràfic de drogues, es van realitzar pels ara detinguts importants inversions en immobles (construcció d'un xalet de caràcter sumptuari,  compra de locals comercials, pisos..)i diversos vehicles, ja directament ja a través de societats pantalla a nom de l'entorn familiar o de testaferros.Els càlculs inicials assenyalen que la xifra total blanquejada es pogués acostar als 4 milions d'euros.

La investigació, ha estat realitzada pel Grup de Blanqueig de Capitals de Vigilància Duanera de Coruña,  i dirigida pel Jutjat d'Instrucció núm. 2 de Villagarcía de Arousa i la Fiscalia Antidroga de Pontevedra.