Saltar al contingut principal

L'Agència Tributària ha adjudicat en subhasta més de 500 diamants i maragdes amb un increment del 51% sobre el preu de sortida

Vint lots venuts en subhasta per 301.000 euros

  •  Tots els lots han estat adjudicats en primera subhasta, no quedant-ne cap de desert
  • Alguns lots han duplicat o triplicat el preu de sortida

07 de juny de 2013.- La Delegació Especial de l'Agència Tributària a Madrid va subhastar ahir, 6 de juny, més de 500 maragdes i diamants procedents de diferents confiscacions realitzades per l'AEAT.Les joies, amb un valor de taxació de 199.000 euros, finalment es van vendre per 301.000 euros, un increment del 51% sobre el preu de sortida.

Tots els lots van ser adjudicats en primera subhasta.No hi va haver necessitat d'acudir a una segona subhasta (amb rebaixa del tipus de sortida), ni va quedar desert cap lot.

Concretament es van subhastar 242 maragdes i 264 diamants, així com 187 quirats de “pols de diamant”. Tots els lots es van adjudicar per un import superior al tipus de sortida, tret d'un  lot de maragdes que es va adjudicar pel seu tipus de sortida.

Per categories, els diamants es van adjudicar en 200.000 euros (53% d'increment sobre el tipus de sortida, de 131.000 euros), i les maragdes en 99.000 euros (46% d'increment sobre el tipus de sortida, de 68.000 euros).Un lot de maragdes va triplicar el preu de sortida i tres lots de diamants i dos de maragdes el van duplicar.

Els compradors tenen 15 dies per ingressar les quantitats per les quals van adquirir les pedres en el compte ‘Agència Estatal d'Administració Tributària, Dependència de Duanes’.

Els diamants i maragdes subhastats són procedents, en tots els casos, de confiscacions dutes a terme per l'Agència Tributària, en el marc del seu habitual control duaner de mercaderies i passatgers.

Els diamants van ser confiscats en dues actuacions de 2000 i 2001 de realitzades pel servei de viatgers de la Duana de Barajas.Les maragdes provenen d'una investigació conjunta de la Duana i Policia Nacional realitzada el 1993 per blanqueig de diner a través de l'adquisició de pedres precioses.