Salta al contingut principal

L'Agència Tributària aborda un vaixell mercant amb una important quantitat d'haixix al sud d'Almería

Operació "Lady Boss"

  • El patruller ‘Alcatraz’ de l'Agència Tributària aborda un vaixell de bandera de les Illes Comores que podria portar 600 fardells d'haixix, uns 18.000 quilograms
  • En el dispositiu han participat en suport el vaixell ‘Rio Miño’ de la Guàrdia Civil i altres mitjans desplegats en l'operació INDALO, que es desenvolupa per l'Agència Europea FRONTEX
  • Detinguts els tretze tripulants del vaixell, onze d'ells de nacionalitat ucraïnesa i dos d'ells búlgars

9 d'agost de 2017.- L'Agència Tributària ha interceptat a les 16.00 hores del 8 d'agost, a unes 32 milles nàutiques al sud del port d'Almería, un vaixell mercant de 88 metres d'eslora, de nom ‘Lady Boss’, amb bandera de Comores, quan transportava una important quantitat de resina d'haixix. L'operació ha estat duta a terme per funcionaris de Vigilància Duanera del Patruller ‘Alcatraz’, que forma part del reforç de vigilància que l'Agència Tributària ha destinat a la zona de l'Estret de Gibraltar, amb el suport de l'helicòpter de l'Agència Tributària amb base a Almería.

En el dispositiu de localització ha participat també el patruller de la Guàrdia Civil ‘Rio Miño’, que es troba participant en l'Operació INDALO, que durant aquestes dates s'està desenvolupant en aigües del sud d'Espanya auspiciada per l'Agència Europea FRONTEX.

L'operació s'inicia fa una setmana quan mitjans aeronavals de Vigilància Duanera van detectar el vaixell ‘Lady Boss’ en una àrea on habitualment es realitzan càrregues de droga en la zona de l'estret. Efectuada la corresponent visita per la tripulació del patruller ‘Alcatraz’, aquests descobreixen uns 600 fardells d'haixix, que podrien suposar uns 18.000 quilos de droga.

Immediatament s'ha procedit a la detenció dels tretze tripulants de l'embarcació, onze ucraïnesos i dos búlgars, així com a la captura del vaixell, que està essent traslladat al port d'Almería. Tant els detinguts, com l'embarcació, la droga i les diligències policials esteses per Vigilància Duanera passaran a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de Guàrdia dels d'Almería.

Aquesta operació és una més de les efectuades per l'Agència Tributària en la lluita contra el tràfic de drogues en la denominada Ruta Oriental, coneguda per ser utilitzada per vaixells mercants que carreguen grans quantitats d'estupefaents en aigües del nord de l'Àfrica per al seu trasllat cap a l'est del mar Mediterrani.