Salta al contingut principal

Decomissats a Algesires més de 2.300 quilos d'haixix en una operació conjunta d'Agència Tributària i Guàrdia Civil

  • S'ha efectuat un seguiment aeri, marítim i terrestre
  • Després de la persecució es van poder recuperar 71 fardells que havien estat abandonats en la fugida dels narcotraficants

30 d'agost de 2018.- Un total de 2.332 quilos d'haixix han estat decomissats a Algesires (Cádiz) en una operació conjunta de l'Agència Tributària i la Guàrdia Civil, emmarcada en la lluita permanent que manté l'Administració General de l'Estat contra el contraban de drogues al Campo de Gibraltar.

Així, gràcies a l'estreta col·laboració entre l'AEAT i la Guàrdia Civil, el passat 10 d'agost es va donar un important cop a aquesta activitat criminal.

L'operatiu es va iniciar quan els mitjans aeris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària i Guàrdia Civil, de patrulla en aigües de l'Estret, van detectar diverses embarcacions del tipus semirígida, navegant sense llums i carregades amb un important nombre de fardells dels habitualment utilitzats per al tràfic d'haixix i que navegaven rumb a la costa al municipi d'Algesires, en què esperaven un número no inferior a 15 persones amb la intenció d'efectuar la descàrrega de la mercaderia il·lícita.

Les forces actuants van passar avís al Centre de Suport Permanent de Vigilància Duanera a Algesires, així com al Centre Operatiu de Serveis de la Guàrdia Civil, per reforçar l'operatiu amb el suport de patrulles marítimes i terrestres d'ambdós cossos.

Després del seguiment aeri, es va verificar l'inici de la descàrrega dels fardells el que va motivar la ràpida intervenció de l'helicòpter. En adonar-se de la presència dels mitjans policials i de Vigilància Duanera, els narcotraficants van emprendre una ràpida fugida abandonant la mercaderia que alijaban.

Minuts més tard es personen en la zona efectives de la Guàrdia Civil, que, juntament amb els patrullers de Vigilància Duanera, han rastrejat la zona i aconsegueixen recuperar un total de 71 fardells d'haixix, que havien estat abandonats després de la persecució, i que llancen un pes de 2.332 quilos.

La dificultat orogràfica de la zona i la vegetació existent han impedit efectuar la detenció dels narcotraficants, si bé l'actuació roman oberta, no descartant-se detencions, i s'ha efectuat un seguiment aeri, marítim i terrestre.

Vigilància Duanera: Presentació de denúncies per contraban i delictes relacionats
Telèfon gratuït 900351378.

Adreça electrònica: denunciasvigilanciaaduanera@correo.aeat.es