Saltar al contingut principal

L'Agència Tributària aborda un veler en alta mar amb 5.500 quilos d'haixix

Operació ‘Landa’

  • Detinguts els dos tripulants de l'embarcació, que transportava 183 farcells de droga 

10 d'agost de 2019.- A la matinada del 9 d'agost agents de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària han abordat un veler de bandera holandesa que transportava 5.500 quilos d'haixix.En el curs de l'operació s'ha detingut els dos tripulants de l'embarcació.

L'operació, denominada ‘Landa’, es va iniciar quan els mitjans aeris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària van detectar una embarcació del tipus pneumàtica semirígida, carregada de paquets dels que comunament s'utilitzen per transportar haixix, que es dirigia cap a un veler que va transbordar la mercaderia.

A continuació, es va establir el corresponent operatiu en què van participar diferents mitjans navals i aeris d'Aduanas, iniciant-se un dispositiu de control que va portar a l'abordatge del veler i el seu trasllat al port d'Almeria, per al seu registre ordenat pel Jutjat Central d'Instrucció número 5.

Una vegada efectuat un recompte de la droga, aquest va donar la quantitat de 183 bonys, amb un pes aproximat de 5.500 quilos d'haixix de gran puresa, d'acord amb l'anàlisi de camp efectuat amb un narcotest.

Els dos detinguts, juntament amb la droga agafada i l'embarcació intervinguda van ser posats a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia d'Almeria.

Vigilància duanera:Presentació de denúncies per contraban i delictes relacionats

Telèfon gratuït 900351378.

Email:denunciasvigilanciaaduanera@correo.aeat.es