Saltar al contingut principal

L'Agència Tributària agafa 3.600 quilos d'haixix en un pesquer en Sanlúcar de Barrameda (Cadis)

Nou cop al tràfic de drogues

  • Han estat detingudes dues persones
  • S'han agafat quatre tones d'haixix en dues operacions a Sanlúcar i en San Pedro de Alcántara (Màlaga)
  • Intervinguts en ambdues actuacions un pesquer, un vehicle tot terreny i una embarcació semirígida

  

21 d'agost de 2019.- L'Agència Tributària ha agafat 3.600 quilos d'haixix en un pesquer en Sanlúcar de Barrameda (Cadis), en una operació desenvolupada a la matinada del 19 d'agost i en la que s'ha detingut als seus dos tripulants.

Aquesta operació es va iniciar quan els mitjans aeris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària van detectar diumenge a la nit un pesquer d'uns 14 metres que no seguia les pautes normals de comportament habitual en tasques de pesca, per la qual cosa podria haver carregat una indeterminada quantitat de paquets dels que comunament s'utilitzen per transportar haixix.

A conseqüència d'això, es va establir el corresponent operatiu en què van participar diferents mitjans navals i aeris d'Aduanas, iniciant-se un dispositiu de control que va portar a l'abordatge del pesquer, a l'altura de Sanlúcar de Barrameda (Cadis).

Es va observar que portava una gran quantitat de farcells a la zona on s'allotjaven les xarxes, que intentaven ocultar amb aquestes.

Per això, es va efectuar la detenció dels seus ocupants i el trasllat a port de l'embarcació per a un exhaustiu reconeixement.

Una vegada efectuat un recompte de la droga, es van comptabilitzar 120 bonys, amb un pes aproximat de 3.600 quilos d'haixix de gran puresa, d'acord amb l'anàlisi de camp efectuat amb un narcotest.

Els dos detinguts, juntament amb la droga agafada i l'embarcació intervinguda, van ser posats a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Sanlúcar de Barrameda (Cadis).

Segona aprehensió en 24 hores

D'altra banda, a la matinada del 20 d'agost, l'operatiu de vigilància aeronaval establert per Aduanas va detectar una embarcació semirígida navegant sense llums que es dirigia cap a les platges de San Pedro de Alcántara a Màlaga.

S'ha activat el dispositiu de control que ha portat a avortar la partida en platja.S'han agafat 11 bonys d'haixix, que llancen un pes aproximat de 400 quilos i s'ha intervingut una embarcació semirígida d'uns set metres d'eslora i un tot terreny sostret, amb el qual pretenien traslladar la càrrega.Encara que els responsables van fugir emparats en la foscor de la zona, segueixen les diligències obertes per descobrir la seva identitat.

Aquestes dues operacions són conseqüència del dispositiu de control establert per l'Agència Tributària per al control dels trànsits il·lícits.

Vigilància duanera:Presentació de denúncies per contraban i delictes relacionats

Telèfon gratuït 900351378.

Email:denunciasvigilanciaaduanera@correo.aeat.es 

 

Filmació de l'operatiu:

Per accedir a les imatges s'ha d'introduir la següent adreça web:

https://we.tl/t-nxr1acjmVG