Saltar al contingut principal

Confiscats 3.750 quilos d'haixix en dues operacions consecutives contra el narcotràfic a l'Estret

Lluita contra el tràfic de drogues

  • Funcionaris de Vigilància Duanera han agafat 114 farcells d'haixix i intervingut una ‘narcolancha’ de grans dimensions, amb la detenció dels seus quatre tripulants

29 de desembre de 2020.- Funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària han aconseguit impedir la introducció a Espanya d'un total de 3.750 quilos d'haixix en dos operatius consecutius realitzats en l'àrea de l'Estret els dies 19 i 21 de desembre.Com a resultat de l'actuació, juntament amb els 114 farcells d'haixix confiscats, s'ha procedit a la intervenció d'una ‘narcolancha’ de grans dimensions i a la detenció dels seus quatre tripulants.

La primera operació es va desenvolupar en la nit de dissabte passat, quan els mitjans de detecció d'Aduanas van detectar una embarcació semirígida presumiblement carregada de droga.

Un patruller de Vigilància Duanera amb base a Algesires es va dirigir cap a l'objectiu albirat prèviament, que en veure's sorprès va emprendre la fugida, donant a la mar la càrrega de droga que portaven per alleugerir l'embarcació i poder fugir.Es van poder recuperar 31 farcells d'haixix, que, una vegada assegurats en port base, van donar un pes brut d'uns 983 quilograms.

El segon operatiu va tenir lloc dos dies després, el 21 de desembre, després d'albirar-se'n una de semirígida d'uns 12 metres d'eslora i dotada amb tres potents motors forabord.Davant de la possibilitat que estigués carregada d'haixix, es va enviar un patruller de Vigilància Duanera per a la seva intercepció.

En aquesta ocasió, malgrat que els tripulants de l'embarcació contrabandista van llançar també gairebé tota la càrrega de farcells que transportaven, la semirígida va resultar interceptada, abordada i intervinguda.Es va detenir els seus quatre tripulants, tres homes espanyols i un altre marroquí, i es van agafar un total de 83 farcells d'haixix, amb un pes brut aproximat de 2.765 quilograms.

Les actuacions, els detinguts i l'embarcació intervinguda han estat posats a disposició de les autoritats judicials pertinents.

La Duana espanyola continua mantenint la pressió sobre els fluxos il·lícits a la zona de l'Estret i ha establert un pla de vigilància dels espais marítims basat en l'explotació de la intel·ligència i la col·laboració amb els organismes nacionals i internacionals encarregats també del control dels estupefaents.

Vigilància duanera:Presentació de denúncies per contraban i delictes relacionats

Telèfon gratuït 900351378.

Email:denunciasvigilanciaaduanera@correo.aeat.es

Filmació i fotos de l'operativa (per descarregar el vídeo i les fotografies s'ha d'introduir la següent adreça web):

https://we.tl/t-73g1j6jJRx