Saltar al contingut principal

Intervingudes quatre tones d'haixix en un veler de bandera holandesa que navegava amb destinació a Espanya

En una operació conjunta d'Agència Tributària i Policia Nacional

  • L'embarcació, després de fondejar en aigües mallorquines i visitar zones conegudes per ser llocs de càrrega de droga al mar Mediterrani, tornava a aigües espanyoles

  • La tripulació, composta per dos ciutadans búlgars que han estat detinguts, en albirar la patrullera de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària, va calar foc al vaixell per intentar cremar la càrrega i evitar l'acció policial

27 de març de 2020.- Funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària i agents de la Policia Nacional han intervingut quatre tones d'haixix en un veler que navegava amb direcció a Espanya.Han estat detinguts els dos tripulants de l'embarcació.

En el marc de les mesures de prevenció establertes en la lluita contra el narcotràfic a gran escala s'han augmentat les inspeccions i controls preventius als vaixells que utilitzin alguna de les rutes conegudes per al tràfic de drogues a la Mediterrània.

En un d'aquests controls, els investigadors de la Policia Nacional i l'Agència Tributària van identificar un veler, de bandera holandesa, que va resultar sospitós per la seva trajectòria erràtica.

L'embarcació va ser abordada a unes 80 milles al sud d'Eivissa i inspeccionada per membres de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària, que van localitzar al seu interior el carregament d'haixix.

Ruta sospitosa davant les costes espanyoles

Les organitzacions criminals dedicades al tràfic de drogues continuen duent a terme grans enviaments d'estupefaents que creuen la Mediterrània amb destinació Europa, utilitzant Espanya com a lloc de compra i com a base estratègica.

En aquest sentit, i a través de les tasques de prevenció implementades per part de la Policia Nacional i l'Agència Tributària, es va identificar un veler que havia realitzat una ruta sospitosa, ja que després de fondejar en aigües mallorquines i visitar zones conegudes per ser llocs de càrrega de droga al mar Mediterrani, tornava a aigües espanyoles amb destinació Europa.

A causa d'això, en la tarda del dia 26 de març es va dur a terme l'abordatge i inspecció de l'esmentat veler per funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària, trobant-se al seu interior quatre tones d'haixix.

La tripulació, composta per dos ciutadans búlgars, en albirar la patrullera de Vigilància Duanera, va calar foc al seu propi vaixell per intentar cremar la càrrega i evitar l'acció policial, sent això avortat per les forces intervinents.Ambdós ciutadans han estat detinguts i posats a disposició del Jutjat d'Instrucció de Guàrdia d'Eivissa.

Durant la present emergència sanitària provocada pel COVID-19 i el consegüent Estat d'Alarma decretat pel Govern d'Espanya, els investigadors han establert una sèrie de mesures per combatre el narcotràfic, en haver-se observat a través d'intel·ligència analitzada que l'esmentat tràfic de drogues a l'engròs continuava la seva activitat.

Filmació de l'arribada del veler a port (per descarregar els vídeos s'ha d'introduir la següent adreça web):

https://we.tl/t-IipEeEsgJy