Salta al contingut principal

Decomissats 2011 quilos de cocaïna al port d'Algesires

Operació conjunta de l'Agència Tributària i la Guàrdia Civil

  • La cocaïna va ser trobada en un contenidor provinent de l'Equador que declarava lluç congelat
  • La droga es trobava repartida en 1.741 pastilles que venien ocultes en dos pallets del contenidor

28 de gener de 2022.- L'Agència Tributària i la Guàrdia Civil han decomissat 2011 quilos de cocaïna en una actuació realitzada al port d'Algesires. 

L'operació es va iniciar quan, en el marc dels controls sobre contenidors procedents d'Amèrica del Sud que habitualment duen a terme la Unitat d'Anàlisi de Riscos (UAR) de la Duana d'Algesires, es va tenir coneixement de l'arribada a Algesires de diversos equipaments procedents de l'Equador que, després d'un minuciós treball d'anàlisi de riscos, es va valorar que en algun d'ells pogués trobar-se camuflada substància estupefaent.

Funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària i Guàrdies Civils, que treballen conjuntament en la UAR, van procedir al reconeixement d'aquest equipament on van trobar en un dels contenidors 1.741 pastilles ocultes que contenien una substància de color blanc i presentació farinosa, la qual va donar positiu al ‘narcotest’ per cocaïna.

En total, van ser decomissades 1.741 pastilles, amb un pes brut aproximat superior als 2011 quilos de cocaïna.

Aquesta captura és el resultat de les actuacions de control del Departament de Duanes i Impostos Especials de l'Agència Tributària incloses en les directrius generals del Pla Anual de Control Tributari i Duaner de l'Agència Tributària. En aquest pla s'assenyala com una de les àrees de control prioritari el tràfic de cocaïna procedent d'Amèrica del Sud i el Carib, en l'àmbit de la prevenció i repressió del contraban, narcotràfic i blanqueig de capitals.

Per això, els analistes i investigadors de Duanes realitzan una tasca permanent de control i anàlisi del tràfic internacional de mercaderies. En aquest àmbit, la cooperació internacional resulta d'especial importància, donat el caràcter transnacional d'aquest tipus d'activitat criminal.

Les actuacions i la droga han estat posades a disposició del titular del Jutjat d'Algesires en funcions de guàrdia.

Filmació de l'operatiu (per descarregar el vídeo s'ha d'introduir l'adreça següent web):

https://we.tl/t-XpPAMr3Lfx