Saltar al contingut principal

Desmantellada una organització de narcotraficants que operava a les costes de Huelva

Operació conjunta de l'Agència Tributària i la Guàrdia Civil

  • Han estat detingudes deu persones i s'han confiscat més de 4.600 quilos d'haixix
  • Els membres de la xarxa criminal aprofitaven l'època estival per passar desapercebuts, ja que ocultaven la droga en dobles fons d'embarcacions recreatives
  • Durant les investigacions i segons s'anaven produint les confiscacions, la xarxa buscava noves zones per continuar operant

28 de setembre de 2022.- L'Agència Tributària i la Guàrdia Civil, en el marc de l'operació Kazuya, han detingut deu persones integrants d'una organització criminal que introduïa, mitjançant dobles fons en embarcacions recreatives, grans quantitats d'haixix.En total s'han intervingut més de 4.600 quilos d'haixix, s'han confiscat onze embarcacions i deu vehicles.

L'operació es va iniciar el mes de juny passat en tenir coneixement d'una embarcació recreativa que podria estar servint per a alijar haixix procedent de les costes del Marroc.

A partir d'aquell moment, es va procedir al seguiment de l'embarcació, que després d'introduir-se mar endins, va tornar a la costa cap a Isla Cristina (Huelva).Els operatius van observar com l'organització va treure l'embarcació del port esportiu d'Isla Cristina i la va pujar a un remolc per al seu trasporte per carretera.

Els agents en aquell moment van interceptar el vehicle i van realitzar una inspecció, en la qual van trobar, sota coberta, un doble fons amb 720 quilos d'haixix.L'actuació va finalitzar amb la detenció del conductor, la confiscació de la droga i la intervenció tant de l'embarcació com del vehicle.

Els investigadors van continuar amb l'operació davant de la possibilitat que l'organització estigués utilitzant més embarcacions recreatives per aprofitar així la temporada estival i passar desapercebudes les seves activitats il·lícites.

L'Agència Tributària i la Guàrdia Civil van desplegar un dispositiu conjunt, per terra i mar, que va permetre intervenir dues embarcacions al riu Carreras i uns altres 1.959 quilos d'haixix ocults en sofisticats dobles fons.

Arran de l'última aprehensió, el grup criminal es va desplaçar al riu Piedras, entre les localitats de Huelva de Cartaya i Lepe.En aquest cas, els operatius van intervenir tres embarcacions, 1.980 quilos d'haixix i van detenir dos dels tripulants.

Els investigadors van identificar tots els membres de l'organització i van realitzar diversos registres a les localitats d'Ayamonte, Isla Cristina, Lepe i Villablanca, autoritzats pel Jutjat de 1a Instància i Instrucció n° 4 d'Ayamonte (Huelva).

Els registres van finalitzar amb la detenció de set persones més pels presumptes delictes de blanqueig de capitals, pertinença a organització criminal i contra la salut.Així mateix, es van intervenir nou vehicles d'alta gamma, dues furgonetes de gran capacitat, sis motocicletes de cros, un bugui, cinc embarcacions, una moto d'aigua, més de 6.000 euros en efectiu, un dron, tres bicicletes elèctriques i divers material informàtic.

L'operació Kazuya ha estat duta a terme per funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària a Huelva juntament amb membres de l'Ocon-Sud i per l'Equip de Delinqüència Organitzada Antidroga (EDOA), pertanyent a la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de la Comandància de Huelva.

Filmació de l'operatiu (per descarregar el vídeo s'ha d'introduir la següent adreça web):

https://we.tl/t-Smmijh1woH