Saltar al contingut principal

Confiscats més de deu milions de cigarrets introduïts al port d'Algesires procedents de l'Índia

Operació conjunta de l'Agència Tributària i la Policia Nacional

  • Es tracta de l'aprehensió nacional més gran de cigarrets transportats en contenidor des de començament d'any
  • Una persona resulta investigada a Espanya

19 d'agost de 2022.- Funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària, en una operació conjunta amb la Policia Nacional, han agafat, al port d'Algesires, més de 10,3 milions de cigarrets de tabac en un contenidor procedent de l'Índia i han pres declaració, com investigat no detingut, a una de les persones responsables de l'empresa que apareixia en la documentació marítima.

Els grups d'investigació van detectar un enviament procedent de l'Índia, que declarava “llençols i una altra roba de llit”;tanmateix, els paràmetres del mateix semblaven no correspondre's amb el manifestat.Això va aixecar les sospites dels investigadors que porten treballant des de fa mesos en la detecció de trànsits il·lícits i la utilització d'empreses instrumentals, per la qual cosa es va establir un dispositiu conjunt per procedir a la inspecció del contenidor.

En obrir l'equipament, es va confirmar que la mercaderia transportada es tractava de 1.032 caixes amb cigarrets de tabac, el valor dels quals al mercat ascendiria a més de 2.100.000 euros, procedint-se a la seva aprehensió i posteriorment, a la presa de declaració com investigat no detingut d'un dels responsables de l'empresa utilitzada en l'enviament marítim.

Aquesta operació s'ha saldat amb l'aprehensió més gran realitzada des de començament d'any a Espanya de cigarrets transportats en contenidor.

Les actuacions realitzades, juntament amb els efectes i mercaderia agafada, han estat posades a disposició de l'autoritat Judicial d'Algesires competent per a la seva instrucció.

Han participat en les investigacions membres de la Unitat Operativa de Vigilància Duanera de Màlaga i el Grup II de l'UDYCO de la Comissaria Local de La Línea de la Concepción, els qui continuen amb les gestions tendents a l'esbrinament i localització dels responsables de l'enviament il·lícit.