Saltar al contingut principal

Intervinguda una "narcolancha" amb 3.600 quilos d'haixix en una operació antidroga al riu Guadalquivir

Operació conjunta de l'Agència Tributària i la Policia Nacional

  • Detinguts tres dels tripulants de l'embarcació i confiscada una pistola i abundant munició

17 de novembre de 2022.- L'Agència Tributària i la Policia Nacional, en una operació conjunta, han agafat 3.600 quilos d'haixix que eren transportats en una embarcació semirígida quan es pretenien introduir a través del riu Guadalquivir, a l'altura de la localitat sevillana de Puebla del Río, i han detingut tres dels seus tripulants.

La investigació va començar a partir d'informacions rebudes per les unitats intervinents en qui es feia referència al possible trànsit d'embarcacions il·legals per les diferents parts del riu Guadalquivir, que, normalment, solen ser utilitzades per a la partida d'haixix.

Tant els funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària com els agents de la comissaria de policia Nacional de Dues Germanes van decidir realitzar la investigació de manera conjunta, a fi de detectar i impedir aquest tipus d'activitats il·lícites a la zona descrita.

Dispositiu de control

L'operació es va iniciar quan els mitjans d'observació aèria de Vigilància Duanera van detectar una embarcació semirígida d'uns dotze metres d'eslora i tres motors forabord, que navegava sense llums pel riu Guadalquivir, pròxima a la localitat d'Isla Mayor.En aquell moment es va comprovar que, a bord de l'esmentada embarcació portaven una gran quantitat de farcells del tipus dels que habitualment solen fer-se servir per al transport d'haixix.

Davant de tals circumstàncies es va establir un dispositiu de control a les riberes del riu mitjançant l'actuació d'una patrullera de Vigilància Duanera per interceptar l'embarcació contrabandista.

Una vegada interceptada l'embarcació a la vora del riu Guadalquivir a l'altura del poble de Puebla del Río i comprovats els efectes transportats van ser detinguts tres dels ocupants, malgrat la seva intenció de fugir i malgrat la gran resistència que van oposar als agents de la Policia Nacional.

Efectuat un minuciós registre es van trobar un total de 101 farcells d'haixix, els quals van llançar un pes aproximat de 3.600 quilos.També es va intervenir una pistola de 9 mil·límetres amb el número de sèrie esborrat, llesta per disparar, així com 374 cartutxos.

Tots els efectes intervinguts i les persones detingudes van ser posats a disposició del Jutjat d'Instrucció núm. 2 de Coria del Río, decretant-se per part de la titular de l'esmentat Jutjat l'ingrés a presó dels tres detinguts.

L'operació ha estat desenvolupada per funcionaris del Servei de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària de les unitats de Sevilla i Cadis i la comissaria de la Policia Nacional de Dues Germanes.

Filmació de l'operatiu (per descarregar el vídeo s'ha d'introduir la següent adreça web):

https://we.tl/t-https://we.tl/t-07sVUeorIE