Salta al contingut principal

Intervinguts 200 quilograms de cocaïna en un vaixell que realitzava una parada tècnica per proveir combustible

Operació conjunta de l'Agència Tributària i la Guàrdia Civil

  • La droga es trobava adossada a l'interior d'una de les toveres de refrigeració del vaixell Nord Mamore, que realitzava una parada tècnica de registre per aprovisionar-se de combustible en la seva ruta des del Brasil fins al port de Lisboa

11 d'agost de 2022.- El Servei de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària a Santa Cruz de Tenerife i la Guàrdia Civil han intervingut 200 quilograms de cocaïna que es trobava adossada a l'interior d'una de les toveres de refrigeració del vaixell Nord Mamore. L'operació va tenir lloc mentre el vaixell efectuava una parada tècnica per aprovisionar-se de combustible en la seva ruta des del Brasil fins al port de Lisboa.

La intervenció ha estat fruit d'una de les visites de registre que ve realitzant la Secció del Resguard Fiscal i Fronteres de la Guàrdia Civil del port de Santa Cruz de Tenerife de manera conjunta amb la Unitat Combinada de Vigilància Duanera de Santa Cruz de Tenerife.

Aquest tipus de visites s'efectuen amb l’objecte de fiscalitzar la càrrega dels vaixells. En aquest cas, a la matinada del 5 d'agost es va procedir a la realització d'una visita al vaixell de càrrega denominat Nord Mamore, que estava fondejat en la zona d'ancoratge número 2 del port de Santa Cruz de Tenerife per proveir combustible. La càrrega declarada era de blat de moro i la seva destinació era el port de Lisboa.

Durant el transcurs de la inspecció de la càrrega i de la resta de zones comunes de l'embarcació, van ser detectats fins a un total de vuit fardells. La troballa es va produir durant la revisió d'una tovera de presa d'aigua de refrigeració de la maquinària del vaixell, efectuada des de l'exterior del casc per personal de l'equip d'activitats subaquàtiques de la Guàrdia Civil (GEAS).

Aquests fardells es trobaven lligats a l'interior de la tovera i entre si quan van ser localitzats pels bussejadors. Després de l'anàlisi dels mateixos va resultar que en el seu interior es va detectar la presència de substàncies estupefaents, concretament cocaïna, llançant un pes de 200 quilograms una vegada pesat el contingut dels paquets que contenien els fardells.

Filmació de l'operatiu (per descarregar el vídeo s'ha d'introduir l'adreça següent web):

https://we.tl/t-JXup9w4jSR