Saltar al contingut principal

Intervinguts 2.500 quilos d'haixix a l'interior d'una finca d'Ayamonte

Operació conjunta de l'Agència Tributària i la Guàrdia Civil

  • Confiscada una pistola, dos carregadors amb munició, diverses caixes de telèfons mòbils, targetes ‘sim’ i plaques de matrícula de cinc vehicles diferents
  • L'organització utilitzava dues furgonetes sostretes per al transport de la droga

22 de novembre de 2022.- L'Agència Tributària i la Guàrdia Civil, en una operació conjunta, han intervingut 2.415 quilos d'haixix ocults en una finca d'Ayamonte i han detingut una persona com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública.

Els fets es van produir quan a la Central de la Guàrdia Civil es va tenir coneixement de l'existència d'una embarcació semirígida pròxima a la costa d'Ayamonte (Huelva), des de la qual es podria haver traspassat droga a unes altres dues embarcacions que es trobaven també a la zona.

Per tot això es va establir un dispositiu en què van participar funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària i diverses Unitats de la Guàrdia Civil, que van acudir al lloc on es va produir el possible desembarcament de la droga.

Després d'inspeccionar la zona es van localitzar dues furgonetes que constaven com a sostretes i que van ser utilitzades per al transport de l'haixix.Igualment, va ser possible ubicar el lloc on podria ser emmagatzemat l'estupefaent, una finca de la localitat d'Ayamonte.

Després de sol·licitar entrada i registre de la finca a l'autoritat judicial competent per existir indicis de l'emmagatzemament de la droga, es van agafar a l'interior 69 farcells d'haixix, una pistola, dos carregadors amb munició, diverses caixes de telèfons mòbils, targetes ‘sim’ i plaques de matrícula de cinc vehicles diferents.

El detingut i les diligències instruïdes seran remeses al Jutjat d'Instrucció núm. 2 d'Ayamonte.

En el dispositiu han participat funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària, agents per a la lluita contra el narcotràfic OCON-EDOA de la Comandància de la Guàrdia Civil de Huelva i la Patrulla Fiscal i de Fronteres d'Ayamonte.

Filmació de l'operatiu (per descarregar el vídeo s'ha d'introduir la següent adreça web):

https://we.tl/t-uOn0sA2S8E