Salta al contingut principal

Decomissades en Illa Cristina (Huelva) dues llanxes recreatives amb 2000 quilos d'haixix ocult en dobles fons

Operació conjunta de l'Agència Tributària i la Guàrdia Civil

  • Detinguts els patrons d'ambdues embarcacions, que simulaven dedicar-se a l'activitat de la pesca esportiva

28 de juliol de 2022.- Funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària a Huelva juntament amb Guàrdies Civils de Seguretat Ciutadana OCON – SUD han intervingut en Illa Cristina (Huelva) dues llanxes recreatives que ocultaven en dobles fons gairebé dues tones d'haixix. En la mateixa operació s'ha procedit a la detenció de dues persones que patronejaven les llanxes esportives i que simulaven l'activitat de pesca esportiva.

El control establert per l'Agència Tributària i la Guàrdia Civil sobre el tràfic d'estupefaents utilitzant la via marítima, va portar a sospitar que l'activitat real de les embarcacions era un altre bé diferent. Per això es va establir el corresponent operatiu, conduint a les embarcacions a port, per sotmetre'ls a un registre.

Dobles fons

Efectuat el registre en port, es va observar l'existència de dobles fons en ambdues embarcacions, en les quals es van descobrir 1.959 quilos d'haixix en bonys de diferent mida i forma, adaptats per al seu transport en els espais ocults.

Aquests dobles fons es construeixen alterant l'estructura del vaixell; obrint buits d'accés que s'oculten amb elements fixos existents, o instal·lats a propòsit per això.

El resultat dels registres va portar, al seu torn, a la detenció dels dos tripulants, a què s'imputa un delicte contra la salut pública, i a la confiscació de les dues llanxes i un vehicle totterreny amb el que anaven a treure-les de l'aigua.

Els detinguts, juntament amb la mercaderia intervinguda, llanxes, vehicle i altres efectes, han estat llocs a disposició de l'autoritat judicial.

Filmació de l'operatiu (per descarregar el vídeo s'ha d'introduir l'adreça següent web):

https://we.tl/t-l8gIzBabEt