Salta al contingut principal

Comissats més de deu milions de cigarrets introduïts al port d’Algesires procedents de l’Índia

Operació conjunta de l'Agència Tributària i la Policia Nacional

  • Es tracta de la major captura nacional de cigarrets transportats en contenidor del començament d'any ençà
  • Una persona resulta investigada a Espanya

19  d'agost de 2022.- Funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària, en una operació conjunta amb la Policia Nacional, han decomissat, al port d'Algesires, més de 10,3 milions de cigarrets de tabac en un contenidor procedent de l'Índia i han pres declaració, com investigat no detingut, a una de les persones responsables de l'empresa que apareixia en la documentació marítima.

Els grups d'investigació van detectar un enviament procedent de l'Índia, que declarava “llençols i una altra roba de llit ”; tanmateix, els paràmetres del mateix semblaven no correspondre's amb el manifestat. Això va aixecar les sospites dels investigadors que porten treballant des de fa mesos en la detecció de trànsits il·lícits i la utilització d'empreses instrumentals, per la qual cosa es va establir un dispositiu conjunt per procedir a la inspecció del contenidor.

En obrir l'equipament, es va confirmar que la mercaderia transportada es tractava de 1.032 caixes amb cigarrets de tabac, valor del qual en el mercat ascendiria a més de 2.100.000 euros, sent procedent-se a la seva captura i posteriorment, a la presa de declaració com investigat no detingut d'un dels responsables de l'empresa utilitzada en l'enviament marítim.

Aquesta operació s'ha saldat amb la major captura realitzada del començament d'any ençà a Espanya de cigarrets transportats en contenidor.

Les actuacions realitzades, juntament amb els efectes i mercaderia decomissada, han estat posades a disposició de l'autoritat Judicial d'Algesires competent per a la seva instrucció.

Han participat en les investigacions membres de la Unitat Operativa de Vigilància Duanera de Málaga i el Grup II de la UDYCO de la Comissaria Local de La Línea de la Concepción, els qui continuen amb les gestions tendents a l'esbrinament i localització dels responsables de l'enviament il·lícit.