Saltar al contingut principal

L'Agència Tributària avorta una temptativa de partida de droga a Múrcia i confisca més de 4.000 quilos d'haixix

Operació ‘Racel’

  • La droga es va agafar just en el moment en què els traficants la traslladaven d'un pesquer a un camió frigorífic al port de la localitat de San Pedro del Pinatar
  • Han resultat detinguts dos ciutadans espanyols i una altra persona de nacionalitat marroquina
  • En els últims mesos, els funcionaris de Vigilància Duanera a Múrcia venien mantenint una estreta vigilància de persones i possibles embarcacions a utilitzar per una organització contrabandista per a alijar a la zona

11 d'octubre de 2021.- Funcionaris del Servei de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària a Múrcia han confiscat 4.360 quilos d'haixix al port de la localitat murciana de San Pedro del Pinatar.Els investigadors, que tenien els sospitosos sota vigilància, van aprofitar el moment en què aquests traslladaven la droga des d'un pesquer a un camió frigorífic, per confiscar-la i detenir tres traficants, dos ciutadans espanyols i una altra persona, de nacionalitat marroquina.

L'operació, denominada ‘Racel’, té el seu origen en una sèrie d'actuacions iniciades per Vigilància Duanera de l'Agència Tributària l'any 2020, quan es va començar a investigar diferents persones que podrien formar part d'una organització contrabandista.

D'acord amb les investigacions, aquesta organització estaria preparant la partida d'una important quantitat d'haixix aprofitant les sortides a pescar d'algun pesquer amb base al port de San Pedro del Pinatar.

Durant aquests mesos, els funcionaris de Vigilància Duanera a Múrcia van investigar tant les persones que podrien formar aquesta organització criminal, com les embarcacions que podrien ser utilitzades.

Operatiu de vigilància

Finalment, en la tarda del 6 d'octubre els investigadors van apreciar com una de les persones investigades va amagar un camió frigorífic de la seva propietat en les proximitats del port pesquer, vehicle molt discret per treure droga d'un recinte portuari.

Alhora, una de les embarcacions investigades es va fer a la mar en el mateix moment que altres vaixells pesquers de les seves mateixes característiques, però en el seu cas sense portar eines per a la pesca.

Davant d'aquests fets, els investigadors van organitzar un operatiu de vigilància i control esperant la tornada del pesquer, tornada que es va produir al mateix port unes hores després.

Explotació de l'operatiu a terra

En paral·lel a l'aproximació del pesquer al seu punt d'amarratge, s'apropava a aquest lloc el camió frigorífic.Tot just atracar, des de la coberta del pesquer fins al camió es va iniciar el transbord d'una sèrie de farcells habitualment utilitzats per transportar resina d'haixix.

En aquell moment van intervenir els agents de Vigilància Duanera.Després d'identificar-se i verificar que, efectivament, s'estava descarregant una substància que semblava ser haixix, van procedir a la detenció de les tres persones que participaven en la descàrrega, dos de nacionalitat espanyola i una marroquina, i a la confiscació de la mercaderia.

Posteriorment, després de realitzar la descàrrega completa de la droga es va constatar que es tractava de 130 farcells, amb un pes total de 4.360 quilos d'haixix.

Les diligències policials, els detinguts, la droga, el pesquer i el camió frigorífic passaran a disposició del Jutjat d'Instrucció número 4 de San Javier en les pròximes hores.Les investigacions continuen obertes i no es descarten més detencions.

Filmació de l'operatiu (per descarregar el vídeo s'ha d'introduir la següent adreça web): https://we.tl/t-z7siarw8hN

Vigilància duanera:Presentació de denúncies per contraban i delictes relacionats 

Telèfon gratuït 900351378.

Email:denunciasvigilanciaaduanera@correo.aeat.es