Salta al contingut principal

Avís sobre incidència tècnica en la Seu el 20 de juliol de 2022

El dia 20 de juliol de 2022, es va produir una incidència tècnica en la Seu Electrònica de l'Agència Tributària. Com a conseqüència va haver un període d'indisponibilitat del servei d'aproximadament una hora entre les 13.00 i les 14.00.

En aquestes circumstàncies, es van constatar determinades incidències en la presentació i en el pagament de declaracions mitjançant l'obtenció del NRC.

El NRC és el codi alfanumèric que justifica el pagament d'una determinada obligació tributària per un ciutadà.

Les diferents situacions en les que es pot trobar vostè, són les següents:

  1. Si vostè va ingressar l'import, obtenint el NRC, i no podia presentar l'autoliquidació amb aquell ingrés al no reconèixer-li el sistema informàtic aquell NRC, es poden donar diversos casos:

    1. Va aconseguir presentar finalment l'autoliquidació, ja sigui el 20 de juliol o posteriorment, però amb reconeixement de deute, ja fos sense ingrés o amb sol·licitud d'ajornament. En aquest supòsit, l'Agència Tributària casarà l'autoliquidació amb l'ingrés efectuat, no havent de fer res més.

    2. No va aconseguir presentar l'autoliquidació. En aquest supòsit, disposa fins al 28 de juliol per presentar-la, fent-ho mitjançant la utilització del primer NRC (el que li va donar error i no es va reconèixer el dia 20 de juliol), ja que actualment torna a estar disponible per al seu ús en aquesta presentació.

  2. En qualsevol altre cas, si estima que té una incidència pendent, present un escrit via Registre indicant detalladament les circumstàncies del mateix, inserint en el títol: “INCIDÈNCIA SEU 20 JULIOL”.

Finalment, ens disculpem per les molèsties ocasionades i s'informa que la presentació fora de termini de les autoliquidacions afectades per aquesta incidència concreta no generaran recàrrecs, ni sancions.