Modelo 100. Declaración do Imposto sobre a Renda das Persoas Físicas 2020

10.15.30.Por doazóns monetarias dirixidas a financiar programas de investigación, innovación e desenvolvemento científico ou tecnolóxico COVID-19

Contía

O 20% para os primeiros 150 euros e o 25% do valor restante para as doazóns de importes monetarios efectuadas durante o período impositivo dirixido a financiar programas de investigación, innovación e desenvolvemento científico ou tecnolóxico no campo do tratamento e prevención das infeccións producidas polo Covid-19 que sexan efectuadas en favor das seguintes entidades:

• A Administración da Generalitat Valenciana e as entidades instrumentais que dependen desta .
  • As entidades sen finalidade lucrativa a que fan referencia os artigos 2 e 3 da Lei 49/2002, do 23 de decembro, de réxime fiscal das entidades sen finalidades lucrativas e dos incentivos fiscais ao mecenado, sempre que a fin exclusiva ou principal que persigan sexa a investigación, o desenvolvemento científico ou tecnolóxico, ou a innovación, no territorio da Comunidade Valenciana.
  • As universidades públicas, os institutos públicos de investigación e os centros tecnolóxicos situados na Comunidade Valenciana.

Para poder  aplicar a dedución a entrega dos importes monetarios derivados do acto ou negocio xurídico que de dereito á súa aplicación deberase realizar mediante tarxeta de crédito ou débito, transferencia bancaria, cheque nominativo ou ingreso en contas en entidades de crédito.

Formalización

Indicará o importe da doazón monetaria.