Minoracións, índices correctores e reducións

1. Minoración por incentivos ao emprego

Neste apartado o programa calcula a minoración por incentivos ao emprego en función do número de unidades do módulo persoal asalariado e, se é o caso, do incremento de cadro de persoal producido por comparación co ano anterior.

2. Minoración por incentivos ao investimento

Serán deducibles as cantidades que, en concepto de amortización do inmobilizado,  material ou intanxible, correspondan á depreciación efectiva que sufran os distintos elementos por funcionamento, uso, gozo ou obsolescencia.

3. Índices correctores

O programa calcula e aplica, en función dos datos consignados na información adicional, os índices correctores que procedan segundo as características da actividade.

4. Redución por rendementos xerados en máis de dous anos ou obtidos de forma notoriamente irregular

Normalmente a redución deberá consignarse sen signo algún. Porén, cando a redución afecte a un rendemento neto negativo consignarase precedida do signo (-).