Modelo 100. Declaración do Imposto sobre a Renda das Persoas Físicas 2022

10.5.29. Por alza de prezos

Co fin de paliar os efectos da alza de prezos na aplicación das súas rendas polo cesta da compra, os contribuíntes poderán deducir as seguintes cantidades:

• 225 euros, cando o importe das  bases impoñibles (xeral e do aforro) sexa inferior a 20.000 euros.

• 175 euros, cando o importe das  bases impoñibles (xeral e do aforro) sexa igual ou superior a 20.000 euros e inferior a 25.000 euros.

• 125 euros, cando o importe das  bases impoñibles (xeral e do aforro) sexa igual ou superior a 25.000 euros e inferior a 30.000 euros.

O límite de bases impoñibles antes sinalado elevarase en 10.000 euros nos casos en que o contribuínte opte pola tributación conxunta.

Tomarase en consideración os gastos satisfeitos nos seguintes grupos que compoñen o cesta da compra do Índice de Prezos de Consumo: 01 (alimentos e bebidas non alcohólicas), 03 (vestido e calzado), 04 (vivenda) e 06 (medicina).

Formalización

O programa calculará a dedución en función do seu nivel de renda.