Modelo 100. Declaración do Imposto sobre a Renda das Persoas Físicas 2022

10.7.24. Para compensar os efectos da inflación

Contía e límites

As cantidades satisfeitas na adquisición dos bens e servizos que integran o cesta da compra a que se refire o Instituto Nacional de Estatística, cos seguintes límites:

• 200 euros, para os contribuíntes cuxa suma da base impoñible xeral e da base impoñible do aforro do período impositivo sexa inferior a 12.500 euros. Este límite poderá incrementarse en 50 euros por cada fillo ou descendente a cargo do contribuínte.

• 150 euros, para os contribuíntes cuxa suma da base impoñible xeral e da base impoñible do aforro do período impositivo sexa inferior a 21.000 euros. Ese límite poderá incrementarse en 37,50 euros por cada fillo ou descendente a cargo do contribuínte.

• 100 euros, para os contribuíntes cuxa suma da base impoñible xeral e da base impoñible do aforro do período impositivo sexa inferior a 30.000 euros. Este límite poderá incrementarse en 25 euros por cada fillo ou descendente a cargo do contribuínte.

Requisitos e condicións

• Para os efectos da aplicación da presente dedución tomaranse en consideración unicamente os gastos satisfeitos polo contribuínte nos seguintes grupos que compoñen o cesta da compra do Índice de Prezos de Consumo: 01 (alimentos e bebidas non alcohólicas), 03 (vestido e calzado), 04 (vivenda, auga, electricidade, gas e outros combustibles) e 06 (sanidade)

• Para a aplicación do incremento dos límites da presente dedución soa teran en contase aquelas fillas ou aqueles fillos ou descendentes que dean dereito á aplicación do mínimo por descendentes previstos na LIRPF .

Formalización

Consignará o importe satisfeito con dereito a dedución

O límite incrementado por fillo aplicarao o programa en función dos datos familiares consignados.