10.12.16. Polo pagamento de intereses de préstamos a estudos de Grao, Máster e Doutoramento

Contía

O importe dos intereses pagos no período impositivo.

Requisitos e condicións

• Os préstamos deberanse obter para cursar estudos universitarios en calquera dos tres ciclos: Grado, Máster e Doutoramento. Así mesmo, serán deducibles os intereses satisfeitos por préstamos obtidos para a realización de estudos que permitan a obtención dun título propio de Máster da entidade que o organice, sempre que a devandita entidade imparta tamén formación que permita a obtención dun título oficial de que se regulan o artigo 35 da Lei Orgánica 6/2001, do 21 de decembro.

• A dedución será aplicable por quen resulte obrigado a satisfacer os intereses sempre que o préstamo se concedese para a realización dos estudos polo propio contribuínte, o seu cónxuxe ou os descendentes polos que teña dereito a aplicar o mínimo por descendentes, ou aos que satisfaga anualidades por alimentos que gocen da aplicación das especialidades a que se refiren a Lei de IRPF.

• Só serán deducibles os intereses satisfeitos por préstamos concedidos por entidades de crédito  sen prexuízo de que a concesión do préstamo fose xestionada a través de programas ou organismos públicos.

• Os contribuíntes deberán facer constar no contrato de préstamo ou crédito subscrito o destino dos fondos e acreditar o devandito destino mediante os xustificantes oportunos.

Formalización

Consignará o importe satisfeito con dereito a dedución.