10.14.22. Para fomentar o exercicio físico e a práctica deportiva

Contía

Os gastos do contribuínte, do cónxuxe, e daquelas persoas que dean dereito á aplicación do mínimo persoal e familiar en servizos relativos ao exercicio físico e a práctica deportiva darán dereito a unha dedución do 30% ou do 100 %no caso de maiores de 65 anos e de quen acrediten un grao de discapacidade igual ou superior ao 33 %

O límite máximo desta dedución será 300 euros anuais.

Requisitos e condicións

• O contribuínte poderá practicar a dedución polos importes abonados durante o exercicio polos gastos satisfeitos que correspondan ao propio contribuínte, o seu cónxuxe e as persoas que dean dereito a aplicación do mínimo persoal e familiar sempre que estes poídanse xustificar con independencia de quen satisfixese efectivamente os gastos.

• Cando varios contribuíntes teñan dereito á aplicación desta dedución, as cantidades satisfeitas e o límite da mesma ratearanse por partes iguais.

• Darán dereito exclusivamente á dedución as cantidades desembolsadas polos seguintes servizos:

• Os prestados en ximnasios e instalacións deportivas.

• Os prestados polas entidades inscritas no Rexistro do Deporte da Rioxa

• As clases para a práctica do deporte ou a educación física.

• As licenzas federativas emitidas por unha federación rioxana.

• Os servizos deben estar orixinados no período impositivo e realizarse no ámbito territorial de La Rioja.

• A dedución queda condicionada á xustificación documental mediante factura completa ou ordinaria sen que en ningún caso teña tal condición a factura simplificada.

Formalización

Se ambos os dous cónxuxes teñen dereito á dedución consignará na declaración individual o importe satisfeito por cada un deles .

Os importes satisfeitos en servizos relativos ao deporte e a práctica deportiva das persoas que xeran o dereito ao mínimo por ascendentes e descendentes reflectiranse, segundo o caso, no apartado A) e / ou no apartado B).

Os datos introducidos na declaración individual dun deles , trasládase ao outro. Lembre que na “Modalidade Cónxuxe” os datos do cónxuxe figurarán na columna “Declarante”.