9.7.2. Dedución pola instalación de puntos de recarga

Contía

Os contribuíntes poderán deducir o 15% das cantidades satisfeitas desde o 30 de xuño de 2023  ata o 31 de decembro de 2024, para a instalación durante o devandito período nun inmoble da súa propiedade de sistemas de recarga de baterías para vehículos eléctricos non afectas a unha actividade económica.

A dedución practicarase no período impositivo en que finalice a instalación, que non poderá ser posterior a 2024.

Cando a instalación finalice nun período impositivo posterior a aquel en que se aboaron cantidades por tal instalación, a dedución practicarase no período que finaliza a instalación tomando en consideración as cantidades satisfeitas desde o 30 de xuño de 2023 ata o 31 de decembro do devandito período impositivo.

Requisitos e condicións

• Para a aplicación da dedución deberá contarse coas autorizacións e permisos establecidos na lexislación vixente.

• Se con posterioridade á instalación afectásense a unha actividade económica os sistemas de recarga de baterías perderase o dereito á dedución practicada.

Base da dedución

A base máxima anual desta dedución será de 4.000 euros anuais e estará constituída polas cantidades satisfeitas, mediante tarxeta de crédito ou débito, transferencia bancaria, cheque nominativo ou ingreso en contas en entidades de crédito, ás persoas ou entidades que realicen a instalación, debendo descontar aquelas contías que, se é o caso, fosen subvencionadas a través dun programa de axudas públicas. En ningún caso, darán dereito a practicar dedución as cantidades satisfeitas mediante entregas de diñeiro de curso legal.

1. 9.7.2.2. Formalización