Saltar ao contido principal
Patrimonio 2023

4.3.9.7. Comunidade autónoma de Galicia

Sobre a cota íntegra do imposto aplicarase unha bonificación do 50 %do seu importe.

Esta dedución reducirase no importe a pagar que derive da aplicación da normativa do imposto temporal de solidariedade das grandes fortunas para o mesmo exercicio, sen que o resultado poida ser negativo.
No caso de que, como consecuencia desta redución, esgotásese o importe desta bonificación, reduciranse na contía necesaria as outras deducións autonómicas que resulten de aplicación, sen que o resultado poida ser negativo.

Formalización

Importe da bonificación autonómica (recadro 50)

• Se non ten que presentar o Imposto Temporal de Solidariedade das Grandes Fortunas (ITSGF) o programa calculará automaticamente o importe da bonificación.

• Se ten que presentar ITSGF:

Deberá introducir o importe do recadro 210 do ITSGF na xanela de captura de datos que se abre desde o recadro 50. Para iso estará habilitado proximamente o programa de axuda á presentación deste imposto, aínda que non estará dispoñible para a súa presentación ata o 1 de xullo do 2024.

Para obter o importe do recadro 210 pode seguir os seguintes pasos:

1. Cubra o Imposto sobre o Patrimonio (IP) sen introducir ningún dato no recadro 50. O programa calcularalle inicialmente unha bonificación do 50 %da cota (recadro 50) e unha cota a ingresar (recadro 55).

Estes importes deberán axustarse, posteriormente, en función do resultado que obteña no recadro 210 do ITSGF .

2. Cubra o ITSGF para obter o importe do recadro 210. Para iso deberá consignar no recadro 205 a cota inicialmente obtida no recadro 55 do IP.

3. Unha vez obtido o importe do recadro 210 do ITSGF deberá incorporaro no recadro 50 do IP. Con este dato o programa calculará o importe da bonificación autonómica que lle corresponda.

Lembre que á hora de presentar o ITSGF deberá consignar no recadro 205 a cota xa ingresada polo IP (recadro 55).