13.2 APP - Cl@ve PIN

Aplicación gratuíta para dispositivos móbiles intelixentes (smartphones e comprimidos) con sistemas operativos iOS ou Android.“Cl@ve PIN” é un sistema de autenticación e firma electrónica non avanzada.

Pantalla:APP Clave PIN

Para poder usar a aplicación, precísase o rexistro previo no sistema Cl@ve PIN.Se non se está rexistrado e se intenta activar a aplicación móbil cun NIF/NIE, a aplicación detectarao e mostrará a devandita web de rexistro.

Cl@ve é un sistema que permite ás persoas físicas identificarse ante a Administración mediante claves concertadas.Trátase dunha plataforma común para a identificación, autenticación e firma electrónica.Está baseado no uso dunha clave elixida polo usuario e un PIN comunicado directamente na pantalla do seu dispositivo.

Esta aplicación permite unha vez introducidos os datos por vez primeira, que estes queden gravados de forma permanente.Polo tanto, pódese obter o PIN, doado, axilmente e de xeito inmediato.A súa validez é limitada no tempo, o que fai que sexa máis seguro.

Activada a aplicación no dispositivo móbil as peticións de PIN son moi sinxelas e ilimitadas.

Cando se descarga a aplicación solicítanse os seguintes permisos:

• Acceso a internet e comprobación estado da rede:para comprobar que se pode acceder aos servidores correspondentes para prestar o servizo adecuadamente.

• Cámara:para o escaneo do código QR das cartas de convite.

• Lanterna:para escanear códigos QR en condicións de baixa iluminación.

• Vibración:vibracións ao pulsar as teclas.

• Estado do teléfono:para asociar o dispositivo co NIF e manter a política de número máximo de dispositivos.

• Google Play Services:para facer uso das notificacións push de google.

Enlace a folletos a seguridade é Cl@ve