Por gastos de adquisición de libros de texto

Normativa: Art. 4 do Texto Refundido das Disposicións Legais da Comunidade Autónoma das Illes Balears en Materia de Tributos Cedidos polo Estado, aprobado por Decreto Lexislativo 1/2014, do 6 de xuño.

Contía e límites máximos da dedución

• O 100 por 100 dos importes destinados á adquisición de libros de texto por cada fillo que curse estudos.

• O importe da dedución por cada fillo non pode exceder dos límites que a continuación sinálanse, en función da cantidade resultante da suma da base impoñible xeral e da base impoñible do aforro recadros [0435] e [0460] da declaración .

1. En declaracións individuais:

(Base impoñible xeral + Base impoñible do aforro)Límite por fillo
      Ata 6.500,00 euros 100,00 euros
      Entre 6.500,01 e 10.000,00 euros 75,00 euros
      Entre 10.000,01 e 12.500,00 euros 50,00 euros
    2. En declaracións conxuntas:

(Base impoñible xeral + Base impoñible do aforro)Límite por fillo
      Ata 10.000,00 euros 200,00 euros
      Entre 10.000,01 e 20.000 euros 100,00 euros
      Entre 20.000,01 e 25.000 euros 75,00 euros

Os límites por fillo poden aplicarse de forma global para o conxunto deles .

Requisitos e outras condicións para a aplicación da dedución

• Os libros de texto deben ser os editados para o desenvolvemento e a aplicación dos currículos correspondentes ao segundo ciclo de educación infantil, á educación primaria, á educación secundaria obrigatoria, ao bacharelato e aos ciclos formativos de formación profesional específica.

• Unicamente poderán terse en conta, para os efectos da aplicación desta dedución, os gastos orixinados polos fillos que, pola súa parte, dean dereito ao mínimo por descendentes. Se os fillos conviven con ambos os dous pais e estes optan pola tributación individual, a dedución ratearase por partes iguais na declaración de cada un deles .

O requisito de convivencia ten que producirse na data de devindicación do imposto xa que, noutro caso, non existiría dereito a aplicar o mínimo por descendentes; non obstante:

• No caso de garda e custodia compartida ambos os dous pais poderán aplicar a dedución se a ostentan na data de devindicación do imposto, ao ter un e outro dereito a aplicar o mínimo por descendentes.

• Se o fillo falecese no ano , os pais poderían aplicar a dedución se convivían con el na data do falecemento.

Se o fillo convive cos pais as cantidades satisfeitas ratearanse entre eles, con independencia de quen realice efectivamente o pagamento e de se ambos os dous pais poden ou non aplicar efectivamente a dedución en virtude das contías das súas bases impoñibles. O límite da dedución non se ratea ao establecer a norma un límite máximo da dedución, con respecto a cada fillo, segundo o tipo de tributación, individual ou conxunta, e a contía da base impoñible.

Pola contra, se o fillo só convive cun dos pais na data de devindicación do imposto, a dedución só pode ser aplicada por el e polo importe total das cantidades satisfeitas, incluso cando a totalidade ou parte delas fosen abonadas polo outro proxenitor.

• Que a suma da base impoñible xeral e a base impoñible do aforro recadros [0435] e [0460] da declaración, do contribuínte non supere as siguien tes contías:

• 12.500 euros en tributación individual.
    • 25.000 euros en tributación conxunta.