Recargas aplicables

Normativa: Art. 27 Lei Xeral Tributaria

Deberá terse en conta que, con excepción dos supostos anteriormente comentados, os ingresos correspondentes ás declaracións que se presenten voluntariamente con posterioridade ao termo do prazo de declaración sen requirimento previo da Administración tributaria ao respecto, terán un recarga de contía variable en función do atraso, con exclusión das sancións que, noutro caso, puidesen esixirse. As recargas aplicables son os seguintes:

• O 5, 10 ou 15 por 100 da cantidade ingresada, con exclusión do xuro de mora, se o ingreso se efectúa, respectivamente, dentro dos tres, seis ou doce meses seguintes ao termo do prazo de declaración.
  • O 20 por 100 e os xuros de mora correspondentes, se o ingreso se realiza unha vez transcorridos os doce meses indicados anteriormente.

Os xuros de mora esixiranse polo período transcorrido desde o día seguinte ao termo dos 12 meses posteriores á finalización do prazo establecido para a presentación ata o momento en que a autoliquidación se presentase.

Todo iso, sen prexuízo de que a recarga poida verse reducido nun 25 por 100 do seu importe nos casos e cos requisitos previstos no artigo 27.5 da Lei Xeral Tributaria.

Atraso do ingresoRecarga aplicable
Ata 3 meses 5 por 100
De 3 meses e un día a seis meses 10 por 100
De 6 meses e un día a 12 meses 15 por 100
Máis de 12 meses 20 por 100 + xuros de mora