Regras para o cómputo dos módulos

Normativa:   Instrución 7 para a aplicación dos signos, índices ou módulos no IRPF  do anexo II da Orde HAC/1155/2020, do 25 de novembro (BOE do 4 de decembro).

Na  Orde que desenvolve o método de estimación obxectiva fíxanse unha serie de regras que debe aplicar o  contribuínte para calcular  o termo medio dos signos, índices ou módulos relativos a todo o período en que exercese a actividade durante o devandito ano natural para o cálculo do rendemento neto que corresponda, cando se produzan durante o exercicio algunha das seguintes circunstancias:

• Inicio da actividade con posterioridade ao día 1 de xaneiro do ano natural.

• Cesamento na actividade antes do día 31 de decembro do ano natural.

• Exercicio discontinuo da actividade (sen que teñan esta consideración os períodos vacacionais).

• Haberse producidas variacións durante o ano na contía das variables ou módulos correspondentes á actividade.

O cálculo do termo medio dos signos, índices ou módulos determínase:

1. Nos módulos “persoais asalariados” e “persoais non asalariado ” en función das horas traballadas.

2. Nos módulos “distancia percorrida” e “consumo de enerxía eléctrica” teran en contase, respectivamente, os quilómetros percorridos ou os quilovatios/hora consumida.

3. Nos restantes casos, en función dos días de efectivo emprego, utilización ou instalación, tendo en conta que os mesmos comprenden os días normais de descanso e vacacións, xa que as contías que se fixan na Orde teñen carácter anual.

4º. Cando do termo medio calculado non resulte un número enteiro, se expresa con dúas cifras decimais.

Módulos comúns a varias actividades : cando exista utilización parcial dun módulo na actividade ou sector de actividade, o valor que hai que computar será o que resulte do seu rateo en función da súa utilización efectiva. Se non fóra posible determinar esta, imputarase por partes iguais a cada unha das utilizacións do módulo.