Manual específico de Renda 2023 para persoas maiores de 65 anos

Comunidade Autónoma de La Rioja

Para fomentar o exercicio físico e a práctica deportiva

Normativa: Art. 32.17 Lei 10/2017, do 27 de outubro, pola que se consolidan as disposicións legais da Comunidade Autónoma de La Rioja en materia de impostos propios e tributos cedidos

Contías e límites da dedución

O 100% dos gastos do contribuínte maior de 65 anos, co límite de 300 euros anuais, nos seguintes servizos relativos ao exercicio físico e a práctica deportiva:

• Os prestados en ximnasios e instalacións deportivas.

• Os prestados por entidades inscritas no Rexistro do Deporte de La Rioja.

• As clases para a práctica do deporte ou a educación física.

• As licenzas federativas emitidas por unha federación rioxana.

Os desembolsos poderán ir destinados a actividades desenvolvidas polo contribuínte, o seu cónxuxe e aquelas persoas que dean dereito á aplicación dos mínimos familiares por descendentes e ascendentes.

Requisitos e outras condicións para a aplicación da dedución

• Os servizos deben estar orixinados no período impositivo e ser realizados no ámbito territorial de La Rioja.

• A práctica da dedución está condicionada á súa xustificación documental mediante a correspondente factura completa ou ordinaria.