Manual específico para persoas con discapacidade

En particular, segundo a situación familiar que dá dereito á dedución

Ademais do anterior e, en función da dedución que se pretenda aplicar, terán dereito a minorar a cota diferencial os contribuíntes en que concorran as seguintes circunstancias:

1. Por cada descendente con discapacidade, os contribuíntes que teñan dereito á aplicación do mínimo por descendentes  previstos no artigo 58 da Lei do IRPF.

2. Por cada ascendente con discapacidade, os contribuíntes que teñan dereito á aplicación do mínimo por ascendentes  previstos  no artigo 59 da Lei do IRPF.

3. Polo cónxuxe non separado legalmente con discapacidade, os contribuíntes cuxo cónxuxe con discapacidade non teña rendas anuais, excluídas as exentas, superiores a 8.000 euros nin xere o dereito ás deducións previstas nas letras a) e b) anteriores.