Saltar al contingut principal

Agafades en Isla Cristina (Huelva) dues llanxes recreatives amb 2.000 quilos d'haixix ocult en dobles fons

Operació conjunta de l'Agència Tributària i la Guàrdia Civil

  • Detinguts els patrons d'ambdues embarcacions, que simulaven dedicar-se a l'activitat de la pesca esportiva

28 de juliol de 2022.- Funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària a Huelva juntament amb Guàrdies Civils de Seguretat Ciutadana OCON–SUD han intervingut en Isla Cristina (Huelva) dues llanxes recreatives que ocultaven en dobles fons quasi dues tones d'haixix. En la mateixa operació s'ha procedit a la detenció de dues persones que patronejaven les llanxes esportives i que simulaven l'activitat de pesca esportiva.

El control establit per l'Agència Tributària i la Guàrdia Civil sobre el trànsit d'estupefaents utilitzant la via marítima, va portar a sospitar que l'activitat real de les embarcacions era una altra de ben diferent. Per això es va establir el corresponent operatiu, conduint les embarcacions a port, per a sotmetre'ls a un ancoratge.

Dobles fons

Efectuat el registre en port, es va observar l'existència de dobles fons en ambdues embarcacions, en les quals es van descobrir 1.959 quilos d'haixix en bonys de diferent mida i forma, adaptats per al seu transport en els espais ocults.

Estos dobles fons es construïxen alterant l'estructura del vaixell; obrint buits d'accés que s'oculten amb elements fixos existents, o instal·lats a propòsit per a això.

El resultat dels registres va portar, al seu torn, a la detenció dels dos tripulants, a qui s'imputa un delicte contra la salut pública, i a la confiscació de les dues llanxes i un vehicle tot terreny amb què anaven a traure-les de l'aigua.

Els detinguts, juntament amb la mercaderia intervinguda, llanxes, vehicle i altres efectes, han sigut posats a disposició de l'autoritat judicial.

Filmació de l'operatiu (per a descarregar el vídeo s'ha d'introduir la següent adreça web):

https://we.tl/t-l8gIzBabEt