Saltar al contingut principal

Desarticulada una organització criminal que importava grans quantitats de droga des de l'estranger a través de ports espanyols

Operació conjunta d'Agència Tributària, Guàrdia Civil i Policia Nacional

  • L'operació, desenvolupada a Madrid i a la illa d'Eivissa, s'ha saldat amb la detenció d'un total de 42 persones
  • S'han practicat 32 registres amb la confiscació de 50 quilos de cocaïna, 143 d'haixix, 46 de marihuana, 38 de cabdells i 347.000 euros en efectiu, així com diferents quantitats d'èxtasi i d'altres drogues sintètiques, a més d'heroïna i substancies de talle
  • Els membres de l'entramat criminal usaven vehicles ‘caleteados’ i se servien de servicis de paqueteria per al trasllat de la droga

2 de setembre de 2022.- L'Agència Tributària, la Guàrdia Civil i Policia Nacional, en una operació conjunta, han desarticulat una organització criminal dedicada a importar grans partides de droga des de l'estranger a través de ports espanyols. L'operació, desenvolupada a Madrid i a la illa d'Eivissa, s'ha saldat amb la detenció de 42 persones.

Així mateix, s'han practicat 32 entrades i registres, en què han confiscat 47 quilos de cocaïna, 143 d'haixix, 46 de marihuana, 38 de cabdells, 347.000 euros en efectiu, així com diferents quantitats d'èxtasi i d'altres drogues sintètiques, a més d'heroïna i substancies de talle. També van anar capturades quatre armes curtes, tres armes llargues, cartutxos de diferent calibre, diverses armes blanques i punys americans, a més de 19 vehicles.

L'operació es va iniciar l'any passat, quan els cossos policials estaven realitzant operacions independents contra el tràfic de drogues que van acabar confluint en una mateixa investigació.

En el curs de la investigació, es va poder determinar l'existència d'un entramat criminal que operava a Madrid e Eivissa, amb tots les seus integrants interrelacionats. El ‘modus operandi ’consistia en importar grans quantitats de substancies estupefaents des de l'estranger a través de ports espanyols. Una vegada en territori nacional, la droga es traslladava a Madrid, i d'allí a la illa d'Eivissa, utilitzant per això vehicles ‘caleteados’, així com enviaments de paqueteria amb filiacions falses.

Per al desenvolupament de les activitats delictives, els presumptes autors disposaven de nombroses naus, xalets, pisos i trasters, on ocultaven importants plantacions de marihuana, elevades quantitats de diners i altres tipus de substancies estupefaents.

Madrid: carregaments de cocaïna amagada en pinyes

L'operació s'ha dividit en diverses fases. En primer lloc, l'agost de l'any passat, va anar interceptat un paquet de grans dimensiones a seu entrada a la illa d'Eivissa, que contenia set quilos de cocaïna, 35 d'haixix i 12 de marihuana.

Fruit de la coordinació entre cossos policials va anar possible determinar el recorregut de la substancia estupefaent.

L'organització, d'una banda, introduïa la droga per ports com el d'Algesires, on s'han intervingut carregaments de cocaïna amagada en pinyes, i a això se sumava la producció autòctona d'unes altres substancies, com marihuana i haixix.

Continuant amb la investigació, es va produir una nova confiscació de substancia estupefaent a principis del mes passat. Es tractava de 13 quilos de cocaïna amagada en un vehicle amb doble fons a seu entrada en ferri a Eivissa.

En l'última intervenció, el passat 24 d'agost, es va procedir al registre de 17 domicilis a Madrid, detenint a 16 persones. Es van intervindre 10 quilos de cocaïna, 35 d'haixix i tres plantacions de marihuana. També, quatre armes de foc curts, tres escopetes i d'altres armes blanques, així com 163.000 euros en efectiu, huit vehicles i rellotges de luxe.

Illa d'Eivissa: desmantellats deu punts de venda de droga

A la illa d'Eivissa els registres es van dur a terme a les localitats d'Eivissa i San José, i en ells es va procedir a la detenció de 26 persones. Els 15 registres practicats es van desmantellar tres plantacions de marihuana amb 1.000 plantes i van confiscar 18 quilos de cabdells secs.

A més, es van desmantellar deu punts de venda de droga, en què es va decomissar diversa quantitat de cocaïna, haixix, èxtasi, cocaïna rosa i d'altres drogues de disseny. A més, es va aconseguir la confiscació d'onze vehicles i 178.000 euros en metàl·lic. En esta mateixa operació ja havien confiscat en setmanes anteriors 31 quilos de cocaïna, 35 d'haixix i 20 de cabdells de marihuana quan anaven a ser introduïts en l'arxipèlag balear.

Filmació de l'operatiu (per a baixar el vídeo s'ha d'introduir l'adreça següent web):

https://we.tl/t-CfBlSJJY4Q