Saltar al contingut principal

Tipus zero en la importació d'estos productes

El Reial decret-llei 15/2020, en la redacció donada pel Reial decret-Llei 27/2020,  establix que  des del 23 d'abril i fins el 31 d' octubre de 2020  (tots dos inclosos), s'aplicarà el tipus del 0 per cent d'IVA a les importacions de béns inclosos en l' annex,  quan els importadors (casella 8 de la declaració duanera) siguen entitats de Dret Públic, clíniques o centres hospitalaris, o entitats privades de caràcter social.

Tenint en compte que moltes d'estes operacions estaven ja exemptes d'IVA a la importació per aplicació de la  DECISIÓ (UE) 2020/491 DE LA COMISSIÓ de 3 d'abril de 2020,  el tipus zero s'aplicarà per a aquells casos en què s'estiga fora de l'àmbit de la Decisió (ex: clíniques o centres hospitalaris que no tinguen la consideració d'entitats de caràcter social).

La forma d'aplicar este tipus 0 serà mitjançant la inclusió del   codi 125  en la casella 37.2 del DUA d'importació. Este codi és incompatible amb el C26 (el de la franquicia de les víctimes de catàstrofes) i per tant, sorgirà deute duaner.