Saltar al contingut principal

Declaració Duanera d'Importació de baix valor H7

Novetats versió V3.8

Dilluns 19 07 2021 a les 00.00 entraran en funcionament.

  • Estat H1 en la declaració H7.
    Es permet la reexportació d'un H7 des de seu estat H1 (pendent de ser declarat en una declaració d'importació) fora que haguera sigut retingut prèviament en la duana (línia discontínua i roja en el nou diagrama d'estats).
  • Valor intrínsec de la partida en l'eixida – resposta a una alta
  • El seu valor serà expressat en Euros i no en la divisa en la que es va declarar.
  • Punt 16 d'obtenció del fitxer de deutes pendents de declaracions d'acords especials.
    Es detalla l'enllaç correcte a la SEDE de l'AEAT en producció.
  • Temporalment la R32, no es validarà.
    Anteriorment l'identificador de l'exportador era obligatori si el país de l'exportador era ES.
  • Codis de franquicia C35, C36:
    Serà obligatori el 1018 en supportingDocuments quan el caràcter de representació siga 2, 5, exclusivament. Veure R111.
  • La quantitat màxima de massa per a la franquicia C07 és de 100 quilos. Veure R6562

Nota relativa a la ferramenta i funcionalitat de descàrrega de dades acumulades per declarant i període de les importacions de béns d'escàs valor en H7 baix la Modalitat especial per a la declaració i el pagament de l'impost sobre el valor afegit sobre les importacions

L'Autorització de la modalitat especial per a la declaració i el pagament de l'impost sobre el valor afegit sobre les importacions contemplada en l'article 167 bis de la Llei 37/1992, de 28 de desembre, de l'impost sobre el valor afegit, permet i autoritza al titular de la mateixa a diferir el pagament de l'IVA que es merita amb motiu de la presentació de declaracions H7 en les que intervé com a declarant, i agrupar-los per períodes mensuals per al seu ingrés.

Este ajornament i agrupació de pagament s'implementa mitjançant la posada a disposició del citat titular d'una carta de pagament única per període que recollirà totes les seues declaracions H7 admeses baix esta modalitat pendents de pagament en situació "Declaració amb alce " (LI) el dia 1 del segon mes següent d'aquell en el que la declaració va obtindre l'Alce, independentment de la duana de presentació. El termini de pagament s'estendrà fins el dia 16 d'este mes.

Exemple: declaracions H7 alçades durant el mes de juliol. El llistat mensual estarà disponible per a consulta durant els mesos de juliol i agost. Es confirmarà el dia 1 de setembre a les 00.00. El termini d'ingrés s'iniciarà el dia 1 de setembre, i finalitzarà el dia 16 del mateix mes.

Des de la SEDE de l'AEAT es podrà baixar en un fitxer les dades acumulades per a un mes natural determinat amb descripció dels MRN de les declaracions H7.

En l'apartat “16 Descàrrega Dades acumulades Mensual SA” de la guia del H7 (Declaració Duanera d'Importació de baix valos H7) s'explica com obtindre esta informació.

El fitxer de dades serà accessible en la Sede electrònica dins del procediment de "Declaració d'enviaments d'escàs valor (H7)" en l'apartat"Consulta de declaració mensual d'acords especials".

Una vegada que l'operador haja consultat la declaració mensual, podrà realitzar el pagament del deute corresponent a la mateixa a través de la Sede electrònica dins del procediment "Pagament i consultes de Comerç exterior" en el seu punt "Pagament i Consultes de Liquidacions de Comerç Exterior"