Saltar al contingut principal

Publicació guia XML del document H1 Declaració d'importació adaptada al CAU

El sistema d'importació descrit en aquesta guia inclou les especificacions tècniques per a la comunicació externa del sistema electrònic d'IMPORTACIÓ a Espanya (amb referències al sistema de despatx centralitzat europeu d'importació).

Este sistema s'ha creat segons els requisits comuns en matèria de dades establecidas pel REGLAMENT DELEGAT (UE) 2021/234 DE LA COMISSIÓ per a l'intercanvi d'informació entre els operadors i l'autoritat duanera.

Concretament, este document inclou els detalls dels servicis existents en relació amb les següents declaracions en duanes (columnes de l'annex B): 

  • H1- Declaració de despatx de lliure pràctica i règim especial — destí especial — declaració de destí final  
  • H3 Règim especial — destí especial — declaració d'importació temporal
  • H4 Règim especial — perfeccionament — declaració de perfeccionament actiu
  • H5 Declaració d'introducció de les mercaderies en el marc del comerç amb territoris fiscals especials
  • I1 Declaració simplificada d'importació
  • I2 Presentació de les mercaderies el marc de les declaracions en duana presentades amb anterioritat a la presentació de les mercaderies en el moment de la seua importació

En esta primera versió s'inclou el missatge d'alta de la declaració d'importació adaptada al Codi Duaner de la Unió (CAU) i al sistema transeuropeu d'Importació centralitzada (CCI).

Per a conéixer el concepte de CCI, veure regla espanyola ESR0001 del Regles i condicions ajustades al EUCDM i a la Duana espanyola, publicat al portal de Duanes en la part de guies tècniques.

Es publiquen les regles i condicions fixades pel sistema CCI i les regles i condicions espanyoles en document aparte. En la "Taula amb informació de les dades a enviar en un missatge complet d'importació", en la columna "Regles" es detallen les que s'usaran en esta declaració.