10.2.3 Sistema CL@VE PIN

Sistema Cl@ve PIN és una plataforma de verificació d'identitats electròniques per a la identificació i autenticació dels contribuents.Permet la identificació davant de les Administracions Públiques amb plenes garanties de seguretat.El sistema d'identificació Cl@ve PIN, permet a les persones físiques realitzar tràmits amb l'AEAT a través d'Internet.Per a utilitzar el sistema Cl@ve PIN és precís realitzar els passos següents:

Este sistema és només per a persones físiques amb DNI o el NIE que no estiguen obligades a realitzar les seues presentacions per Internet amb certificat electrònic.

Es basa en la utilització d'una clau elegida per l'usuari i un PIN comunicat mitjançant SMS si ho sol·licita mitjançant el navegador.Si utilitza la App de l'Agència Tributària, obtindrà el PIN directament al seu dispositiu.

La Cl@ve PIN és possible utilitzar-la amb el telèfon mòbil.Es pot buscar “Cl@ve PIN” tant per a Android com per a IOS, en els seus corresponents Apps Store, estant disponible per a la seua descàrrega gratuïta.

No és necessari recordar cap contrasenya de forma permanent, el que aporta una gran seguretat ja que la seua validesa, si no s'utilitza, és limitada en el temps -10 minuts-.

El PIN obtingut val para una sessió de treball i per a tots els tràmits que desitge realitzar mentre dure la sessió.Caducat el PIN en pot demanar un altre immediatament.

Enllace a fullets informatius Cl@ve PIN